Labdarúgás

2023.08.15. 11:25

Két csoportra osztották a vármegyei harmadosztályt

A Jászsági csoportban tíz, míg a Kunságiban kilenc csapat kapott helyet.

Kovács Levente

A Szolnok Fanatic és a Bánhalma is a Kunsági csoportban szerepel majd a következő szezonban

Fotó: Pesti József

Ahogy arról korábban beszámoltunk, idén 19 csapat indul a Vármegye III.-as bajnokságban. Az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatósága kettő csoportra bontotta a mezőnyt, hogy megkönnyítse az együttesek helyzetét, ezáltal kevesebb mérkőzést játszanak, illetve kisebb távokat kell megtenniük egy-egy meccsre. A szövetség a gárdák területi elhelyezkedése alapján osztotta be a mezőnyt, így egy Jászsági és egy Kunsági csoport alakult ki.

A Vármegye III.-as bajnokság tavalyi szezonjához képest a két feljutó, a Jászalsószentgyörgy és a Besenyszög idén már magasabb osztályban szerepel, a Jászjákóhalma visszalépett a Vármegye II.-től, illetve a Jászágó, a Jászkisér, a Tiszaderzs, a Tiszapüspöki, az Öcsöd és a Zagyvarékas pedig új együttesként nevezett a 2023/2024-es idényre.

A Jászsági csoportban tíz csapat kapott helyett: Jászszentandrás, Jászágó, Jászkisér, Jászjákóhalma, Kőtelek, Mozdulj Cibak SE, Öcsöd, Tiszasas, Újszász, Zagyvarékas. 

A Kunsági csoportban pedig kilenc együttes szerepel: Bánhalma, Berekfürdő, Kengyel, Kétpó, Nagyiván, Szolnok Fanatic, Tiszaderzs, Tiszapüspöki, Tiszaszőlős.

A bajnokság a szeptember 2-ai hétvégén rajtol, a csapatok pedig várhatóan háromszor találkoznak egymással a szezon során. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában