Labdarúgás

2023.08.26. 08:00

Magyar Kupa: Bízik a továbbjutásban a Szolnok és a Tiszafüred is

Hét vármegyei csapatunkból mindössze kettő – a Szolnoki MÁV FC és a Facultas-Tiszafüredi VSE – maradt állva a Magyar Kupa országos főtáblájának második körében. Egyikük sem húzott nagyon szerencsésen a forduló előtt, hiszen NB III.-as együtteseket kaptak, előbbi az Észak-Nyugati régió jelenlegi harmadikja, a Kelen SC, utóbbi pedig saját csoporttársa, a Tiszaújváros ellen néz farkasszemet szombaton. Az első és másodosztályú gárdák csak ezután, a legjobb harminckét csapat közé jutásért kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Jegesi László

Tisza Kálmánéknak a fővárosi Kelen SC-t kellene legyőzni szombaton

Fotó: Facebook.com / Szolnoki MÁV FC

Szolnoki MÁV FC–Kelen SC

Az összecsapáson az is kiderülhet, hogy az NB III. Dél-Keleti vagy az Észak-Nyugati csoportja az erősebb, hiszen e két régió egy-egy képviselője méri össze erejét. A vendégek kezdték jobban a bajnokságot, hiszen eddigi négy mérkőzésükből hármat is abszolváltak, ugyanez nem mondható el Horváth Csaba együtteséről, akik csak egy mérkőzést nyertek meg eddig, igaz, két döntetlen is szerepel a nevük mellett. Érdekesség, hogy a Kelen csapatát erősíti a harmincnyolc éves jászberényi születésű Remili Mohamed is, aki többször megfordult Szolnokon is. A szezonban háromszor talált be eddig, bizonyára döntő lehet az ő semlegesítése szombaton.

A Tisza-partiak háza táján rossz hír, hogy megsérült Busa Bence, és fáradtság miatt pihenőt kap Pelles Patrik is – Dósa Zsombor és Demeter Viktor jutnak majd lehetőséghez a helyükön. Pozitívum viszont, hogy küszöbön áll a középső védő Kardos Norbert leigazolása Martfűről, akinek szerződtetésére a mérkőzés napján kerülhet sor. A MÁV együttese szeretne továbbjutni, és lehetőség szerint hosszabbítás nélkül letudni a meccset, hiszen szerdán folytatódik a bajnokság.

FC Tiszaújváros–Facultas-Tiszafüredi VSE

Már bajnoki mérkőzésen, az első fordulóban összefutottak a felek, a sors fintora, hogy ismét egymással meccselnek, ezúttal a kupában. Júliusban fordított szereposztásban találkoztak, és egy remek derbin megosztoztak a pontokon. Akkor a vendégek az utolsó pillanatokban elért találattal mentették döntetlenre a találkozót. Azóta sikeresebben szerepel a Tiszaújváros, mint Dorcsák Zoltán együttese, ennek ellenére nagyon bizakodnak a Tisza-tó-partiak.

Azért is szeretnének továbbjutni szombaton, mert egy esetleges siker növelné önbizalmukat a reménybeli jobb folytatáshoz. Harsányi Bence sérüléssel, Papp Krisztofer pedig betegséggel bajlódott a héten, játékuk bizonytalan a hétvégén.

Mind a Szolnok, mind a Tiszafüred 16.30-kor lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában