Labdarúgás

2023.08.20. 11:07

Nem sikerült a bravúr a Lurkónak a Vármegye I.-es nyitányon

A bajnokság első fordulójában a Törökszentmiklós az újonc Lurkó Focimániához látogatott. A vendégek domináltak a mérkőzés nagy részében, ennek köszönhetően pedig már az első félidőben magabiztos előnyt dolgoztak ki, amelyet növelni is tudtak a lefújásig, és elvitték a három pontot a szolnokiak otthonából.

Kovács Levente

A narancs mezes Lurkó tisztességgel helytállt a Törökszentmiklós ellen

Fotó: A szerző felvétele

Lurkó Focimánia–Törökszentmiklós 2–5 (1–3)

Szolnok, 130 néző, vezette: Borók Dániel (Kiss A., Bodzsár A.)

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Soltész-Nagy, Alföldi (Bali, 78.), Göblyös, Vörös G. (Huri, 28.), Nagy A., Balázs B., Tóth J., Mihók (Bodnár Sz., 70.), SZÁSZ, Mile. Edző: Balázs Béla.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – BÁBA, Héder R. (Bálint K., 87.), Kóródi (MÓZER, 75.), Lucza (Farkas I., 64.), Bojtok, Nagy G., Poczai (Héder A., 57.), PUPORKA (LADÁNYI, a szünetben), VONA, Gusztafik. Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Nagy A. (23.), Huri (81.), ill. Gusztafik (19., 39. – az elsőt tizenegyesből), Puporka (33.), Ladányi (54., 88.).

Elrajtolt hétvégén a megyei futball, a Lurkó Focimánia pedig első Vármegye I.-es mérkőzését rendezte szombaton. Valószínűleg nem ilyen nyitányról álmodtak a szolnokiak, ugyanis közel egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzott Balázs Béláéktól, ami megnehezítette az együttes dolgát az előző idény bronzérmese ellen.

Ennek ellenére jól tartotta magát a Lurkó a nagy nyári hőségben, Vörös Gergő – akit még az első félidőben húzódás miatt le kellett cserélni – részéről több helyzetig is eljutottak a hazaiak, akiknek zárt védekezését nem volt könnyű feltörni. A vendégek ennek okán a meccs első részében pontrúgásokból veszélyeztettek főleg: előbb Lucza Tamás szabadrúgása csattant a kapufán, majd Gusztafik Péter tizenegyeséből végül megszerezte a vezetést a Törökszentmiklós, 0–1. 

Csupán négy percig örülhettek az előnynek Gergely Mátyás tanítványai, ugyanis Nagy Andrásnak köszönhetően hamar egalizáltak a szolnokiak, 1–1. 

Tíz perc sem telt el az egyenlítő találat után, újabb tizenegyest végezhettek el a miklósiak, miután Puporka Milánt csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A labda mögé ismét Gusztafik állt, aki panenkázva végezte el a büntetőt, Sándor Bence viszont középen maradt, és könnyedén hárította a próbálkozást.

Ezt követően rákapcsolt a Miklós, előbb Puporka lőtt a hálóba egy indítást követően (1–2), majd egy szöglet után Gusztafik emelkedett a legmagasabbra, és a kapu bal oldalába bólintott, 1–3. Így a vendégek magabiztos előnnyel vonulhattak szünetre.

A második játékrészben kissé leült a meccs, továbbra is Gergely Mátyás együttese dominált főleg, de a játék a mezőnyben folyt leginkább. 

Ennek ellenére nem kellett sokat várni az újabb miklósi gólra: a csereként beállt Ladányi Dániel az 54. percben három ember közt cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd passzolt Luczához, akitől visszakapta a labdát, majd a hálóba lőtt, 1–4.

A mérkőzés vége felé éledezett a Lurkó, előbb Göblyös János kapáslövése szállt nem sokkal mellé, majd pedig a hőn áhított találat is összejött a hazaiaknak: Balázs Béla a saját térfeléről végzett el szabadrúgást, felívelésébe Huri Ferenc Zsolt belecsúsztatott, a labda pedig a kapufáról gólvonalon túlra csorgott, 2–4. Nem sokkal később ismét Huri veszélyeztetett, kísérlete azonban elkerülte a kaput.

A Törökszentmiklós a 87. percben azonban pontot tett a mérkőzés végére: Bojtok Tamás beadását Ladányi váltotta gólra, ezzel pedig kialakította a találkozó végeredményét, 2–5.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában