Kosárlabda

2023.09.23. 06:55

Alig várja a rajtot a Cegléd és a Jászberény

A hétvégén a férfi bajnokság második vonalában útjára indul a kosárlabda. Régiónk mindkét csapata hazai pályán kezdi meg a küzdelmeket. A Jászberényi KSE szombaton 17.30-tól a TF-BP, míg a Ceglédi KE vasárnap 17 órától a PVSK együttesét fogadja.

Varga Csaba

A jászberényi együttes állománya is alaposan átalakult az elmúlt időszakban

Fotó: Pesti József

Három esztendeje még a legmagasabb osztályban szerepelt a Jászság fővárosának csapata, a következő évadban ezüstrémesek voltak, az elmúlt szezonban már csak a hetedik hely jutott számukra. Idén nyáron nagy volt a jövés-menés soraikban. Úgy tűnik, hogy nem lesz könnyű dolga Puskás Artúr edzőnek, aki áprilisban vette át a gárdát. Bár a büdzsé csökkent a kulcsemberek közül is többen is távoztak, ő mégis a maradás mellett döntött.

– Kilenc tesztmérkőzésünkből ötöt nyertünk – nyilatkozta Puskás Artúr lapunknak. – Ezeken az összecsapásokon lemérhettük, hogy hol is tartunk valójában. Nyugodt szívvel elmondhatom, hogy keményen és lelkesen dolgozott a társaság a hathetes felkészülési időszakban Állítom és látom is, hogy fizikailag jól állunk. Taktikailag nem vagyunk készen, javításra, csiszolásra menetközben kell majd időt szakítanunk. Tudom, hogy ezt már többször is elmondtam, olyan harcos, a tartását és identitását minden körülmények között megőrző csapatot akarunk látni a pályán, amelyik bárkivel szemben felveszi a harcot, és egy percre sem adja fel a mérkőzést.

A ceglédi csapat a tavalyi szezonban újoncként ragyogóan helytállva a nyolcadik helyen zárt. A sárga-kékek háza táján nem titkolják, hogy többre és jobbra vágynak a legutóbb elért pozíciónál. A nyáron amellett, hogy kulcsembereiket sikerült megtartaniuk, az élvonalat is megjárt játékosokat igazoltak. Sokak szerint még a dobogó sem elérhetetlen számukra. Siska János vezetőedző amondó hogy jó, hogy mind a hét tesztmeccsüket megnyerték az előszezonban, a sok új játékos érkezése miatt azonban még időre van szükségük, hogy összeszokjanak. Úgy érzi, jó állapotban van csapatuk, a taktikai elemek begyakorlása még folyamatban van. Nagyon várják a rajtot, hiszen vasárnap első tétmérkőzésüket játszák az újjávarázsolt sportcsarnokukban, ahová három és fél év után tértek vissza.          

Így alakult az állományuk

Jászberényi KSE

Maradt: Mester Márk, Dunai Zétény, Kucsora Csaba, Meleg Károly, Kocza Bendegúz, Német Ákos. Puskás Artúr vezetőedző.

Érkezett: Boka-Magó Áron, Dékány Imre (Honvéd U20), Jordan Santiago (amerikai, Tiszaújváros), Horváth Nátán (Falco U20), Pilinszki Máté (Honvéd-Ludovika), Rátvay Balázs (NKA Pécs), Oroszi Bence (TF-BP).

Távozott: Homoki Donát (Vasas), Olasz Ádám (Cegléd), Czirbus József (MEAFC), Csík Richárd (Fót), Ivosev Tamás, Rosics Uros, Kovács Vilmos.

Ceglédi KE

Maradt: Velkey János, Fodor Máté, Csaba György, Kozma Péter, Berkics Máté.  Siska János vezetőedző, Rácz Zsolt és Rezák Tamás másodedző.

Érkezett: Dragasevics Veljko (Salgótarján), Dominik Herendic (horvát, Salgótarján), Orgona Gergő (Veszprém), Olasz Ádám (Jászberény), Csorvási Milán (Kaposvár), Horváth Máté (Güssing, Ausztria), Krkljes Vukasin (Fót), Horváth Ádám (Falco U20), Gordán Levente (PVSK U20). Földi Sándor szakmai tanácsadó.

Távozott: Tóth Bence (MEAFC), Tóth Zoltán (Pénzügyőr), Kalassai Martin (Salgótarján), Kovács Bálint (Eger), Sedin Karavdic, Csákvári Csaba és Kis Levente (visszavonult).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában