Vízilabda

2023.09.27. 07:30

Kupahétvége után Egerben folytatják a szolnokiak

Nyerni megy a Szolnoki Dózsa Egerbe, az OB I. soron következő fordulójában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A kupahétvége után ismét a bajnokság felé fordul a figyelem. A Szolnoki Dózsa Praktiker csapata szerdán déltől a ZF-Eger vendége lesz a Bárány-uszoda nyitott medencéjében.

A harmadik fordulónál tart az OB I.-es bajnoki idény, az egriek a rajton 10–8-ra kikaptak Miskolcon, majd a folytatásban 15–10-re nyertek a KSI budapesti otthonában. Szerdán tehát a Szolnoki Dózsa elleni mérkőzésen lesz a hazai debütálásuk.

A Dózsa legényége az elmúlt hétvégén az Eurokupa selejtezőjében volt érdekelt a franciországi Tourcoingban. Három meccsükből egyet nyertek, ám kettőt elveszítettek, így nem jutottak fel a kupasorozat főtáblájára.

– Sajnos nem sikerült továbblépnünk a csoportkörbe – nyilatkozta lapunknak, Hangay Zoltán, a Szolnok edzője. – Sok tanulsággal szolgált ez a kupahétvége. Az egész csapat nagyon akart, de ez önmagában már kevés ezen a szinten. Többet kell nyújtanunk, a döntetlenre álló meccseket meg kell tudni nyerni. Nagyobb koncentráció és több finesz kell, ahhoz hogy a kiélezett találkozókon is mienk legyen a győzelem. Mindössze egy napunk volt arra, hogy rákészüljünk az Eger elleni bajnokira, ami szintén nem lesz egyszerű. Az elmúlt szezonban döntetlenre végeztünk a Bárány-uszodában, akkor a hajrában buktuk el a két bajnoki pontot, ami nagyon hiányzott a végelszámolásnál. Fontos lesz, és egyben meg kell oldanunk a két légiósuk, Murisic és Krijestorac semlegesítését. Nálunk jó hír, hogy Kovács Gergőre ismét számíthatunk. Egyértelmű, hogy nyerni megyünk Egerbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában