Galériával frissítve / Vízilabda

2023.09.16. 21:03

Lehajrázta ellenfelét a Dózsa

A vízilabda OB I. 2. fordulójában a Szolnoki Dózsa elsősorban a hajrában mutatott jó teljesítményének köszönhetően négy gól különbséggel legyőzte a miskolci legénységet.

Varga Csaba

Végig szoros küzdelmet hozott a Szolnok és a Miskolc küzdelme, végül azonban a hazaiak örülhettek

Fotó: Kiss János

Mindkét gárda győzelemmel kezdte a szezont, ezért is jó meccsre volt kilátás a tiszaligeti Vízilabda Arénában. Nem is csalódtak, akik kilátogattak az összecsapásra.

Mindössze 16 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Kovács Gergő a vendég kapuba lőtt, kisvártatva Pető Attila is betalált, és úgy tűnt, hogy sima lesz a mérkőzés. A borsodi alakulat azonban gyorsan felállt, játékosaik a hazai védők asszisztálása mellett három gólt lőttek sorozatban. A folytatásban kétszer is vezetett az MVLC, a hazai csapat azonban gyorsan egyenlített, 4–4.

A fordulást követően az elmúlt évadban Miskolcon játszó Böröczky Attila lövésével újra vezetett a Dózsa, majd Ágh György centerben harcolt ki egy büntetőt, amit Kovács lőtt a helyére. Amilyen gyorsan jött az utóbb emlegetett két hazai gól, legalább olyan gyorsan egyenlítettek a vendégek. A negyed utolsó percében az U20-as világbajnok-csapattag, Pető Attila nyugtatta meg a hazai híveket, 7–6. 

A záró felvonás elején Pető újra betalált, majd Kovács harmadszorra is pontosan célzott, Várkonyi Ádám még utoljára szépített az álláson, 9–7. A hajrában azonban a dózsások sorra védekezték ki a miskolci akciókat, végül csapatkapitányuk, Jansik Dávid duplájával bebiztosították győzelmüket.

Szolnoki Dózsa Praktiker–PannErgy-MVLC 11–7 (2–3, 2–1, 3–2, 4–1)

Vízilabda Aréna, 300 néző. Vezette: Kenéz Gy., Berki A.

Szolnok: BÁNYAI – PETŐ 3, KOVÁCS G. 3, Ágh, Pásztor, Jansik D. 2, Vismeg 1. Csere: Schmölcz, Cseh M., TELEKI 1, Vámosi, Böröczky 1, Ionescu. Edző: Hangay Zoltán. Miskolc: MORAVCSIK – Oltean, VÁRKONYI 2, Nagy N., Tanczer, Szalai G. 1, Hegedűs. Csere: Hok, Molnár G. 1, KRASZNAI 2, Varga B. 1, Dubinák, Kasza. Edző: Vidumanszky László.

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 8/4

Gól – ötméteresből: 1/1, –

Kipontozódott: Hegedűs (22. p.) Böröczky (24. p.)

Így látták a szakemberek a meccset:

Hangay Zoltán: – A legfontosabb a három pont megszerzése volt, ami sikerült. A miskolci csapat azt nyújtotta, amit vártunk tőlük, megmutatták erejüket. Szerencsére nem pánikoltunk, amikor a nagyszünet előtt átvették a vezetést, majd a hajrában letudtuk zárni a mérkőzést. A jövő héten három nagyon kemény meccs vár ránk az Eurokupában, több kell, mert a ma látott teljesítményünk kevés lesz a továbbjutáshoz.

Vidumanszky László: – Nem panaszkodhatom a csapatra, mert mindent megtett a jó eredmény érdekében. A záró negyedig partiban voltunk a Szolnokkal, de kínálkozó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, és így három gól különbséggel alulmaradtunk.

További eredmények: FTC–Szentes 20–6, KSI–Eger 10-15, Vasas–UVSE 13–7, OSC–Kaposvár 14–8, BVSC–Szeged 20–14, Bp. Honvéd–PVSK 10-8.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában