Labdarúgás

2023.10.15. 13:44

Kétgólos előnyről úszott el a Tiszafüred győzelme

Az utóbbi három találkozójából kettőt is megnyerő Tiszafüred újabb hatpontos mérkőzés elé nézett, ezúttal a tőle két helyezésre helyezkedő DVTK II. otthonából szerette volna elhozni a bajnoki pontokat. Ez végül a kétgólos vezetés ellenére sem sikerült.

Jegesi László

A kékmezes fürediek nem tudták megőrizni előnyüket Miskolcon

Forrás: MW Archívum

Fotó: Pesti József

NB III. Észak-Keleti csoport

DVTK II.–Facultas-Tiszafüredi VSE 2–2 (0–1)

Miskolc, DVTK edzőközpont, 200 néző, vezette: Valu Tibor (Kovács Z., Vilmányi).

Tiszafüred: TAJTI – Ludvig, Bernáth, ELEK, Fülöp (Oláh N. 84.) – Barzsó (Nagy D. 89.), MÁCSAI, Bakos (Szövetes (62.) – Nagy Zs., Erdei, Dankó. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Balázsi (52.), Fülöp L. (81.), ill. Mácsai (29.), Elek Á. (50.)

Kiegyenlített erők küzdelme jellemezte az első félidő nagy részét, amelyben kevés helyzet adódott mindkét kapu előtt. Ebben az időszakban a fiatal hazai gárda nem tudta ráerőltetni akaratát a Tiszafüredre, sőt a vendégek – szabadrúgásból – a vezetést is megszerezték félóra múltán.

Szünet után a DVTK II. agresszívebb játékra állt rá, mégis növelte előnyét a Füred, egy szöglet utáni fejesből már kettőre nőtt a különbség (2–0). Hamar jött azonban egy gyors támadás nyomán a szépítés, ezt követően pedig a pályaválasztó mindent egy lapra feltéve rohamozott, erőfeszítéseik tíz perccel a lefújás előtt értek góllá. A hajrában mindkét csapat szerette volna a maga javára fordítani a mérkőzést, de már csak a vendégek előtt adódott lehetőség erre, ám egyik kínálkozó alkalommal sem tudtak élni játékosaik.

Dorcsák Zoltán: – A mérkőzés összképe alapján igazságos eredmény született, de azért fájó, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést kétgólos előnyről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában