Labdarúgás/ Galériával

2023.10.02. 07:00

Kikapott a Mezőtúr, már csak a Törökszentmiklós hibátlan a Vármegye I.-ben

A vármegye I. szombati játéknapján nem okoztak meglepetést a csapatok, többnyire mindegyik mérkőzésen az esélyesebb együttes győzött, egyedül a Jánoshida–Tószeg találkozó ért véget döntetlennel. Vasárnap a Jászfényszaru hazai pályán legyőzte a Mezőtúrt, ami azt jelenti, hogy a Törökszentmiklós az egyedüli százszázalékos csapat a mezőnyben.

Szoljon.hu

A citromsárga mezes tiszaföldváriak magabiztosan legyőzték a Lurkó Focimániát

Fotó: Mészáros János

Szajol–Kisújszállás 3–1 (2–0)

Szajol, 100 néző.

Vezette: Bán János.

Szajol: Haris – KACSKÓ (Csajbók, 85.), Vincze P., HARCSA, Kiss Zs., CSERNUS, BENEDEK N. (Juhász I., 89.), NÉMETH T., FÜLÖP, Donkó (Pelles, 67.), Balázs G. (Sárkány, 67.). Edző: Balogh Pál.

Kisújszállás: Kovács N. –Németh G. (Szőke I., a szünetben), Kása Sz. (Balogh A., 73.), Csukodi D. (Szőke R., 77.), Németh K., Szívós Gy., Csukodi Z. (Kása T., a szünetben), Oros, Potornai (Csala, 64.), Imre Z., Monoki. Edző: Újfalvi Erik.

Gólszerzők: Németh T. (5., 40.), Pelles (72.), ill., Oros (62.).

Kiállítva: Szőke I. (87.).

Sikerült korán gólt szerezni a hazaiaknak, utána egy rövid periódusban a vendégcsapatnak voltak lehetőségei, majd a félidő hajrájában újra eredményes volt Németh Tamás, így magabiztos előnnyel vonultak az öltözőbe a szajoliak. A második a játékrészben a kisújszállásiak találtak egy gólt, ami felébresztette a hazai együttest, ritmust váltott, melynek eredménye a harmadik gól volt, ezzel pedig bebiztosította a győzelmet.

Balogh Pál: – Egy sima mérkőzésnek induló találkozóból izgalmasat csináltunk, de a végén mi örülhettünk a győzelemnek.

Újfalvi Erik: – Szégyellem magam a mai teljesítményünk miatt, amit ma nyújtottunk, azt nem futballnak hívják.

Tudósított: Balogh Pál

Lurkó Focimánia–Tiszaföldvár 0–5 (0–3)

Szolnok, 80 néző.

Vezette: Nagy Alex.

Lurkó Focimánia: Sándor B. – Szász L., Pintér R. (Bodnár Sz., 68.), Göblyös (Török, 76.), Alföldi (Juhász A., 8.), Bali, Nagy A., Balázs B., Kiss B. (Soltész-Nagy, 61.), CSORBA, Mile (Vörös, a szünetben). Edző: Balázs Béla.

Tiszaföldvár: Jakab K. – Pápai, Borgulya (Sipaki, 60.), LUKOVSZKY, Oláh (Czakó, 80.), HÁDA, BÓDAI, Csikós, Antman (Budaházi, 68.), Hajdú V., Szőke Á. (Bozsó, 60.). Edző: Sonkoly Lajos.

Gólszerzők: Lukovszky (32.), Bódai (39. – tizenegyesből), Szőke Á. (38.), Szász L. (51.– öngól), Csikós (73.).

Végig a vendégek domináltak, kihasználták a hazaiak hibáit, és megérdemelten vitték el a három pontot.

Balázs Béla: – Nem egy szinten van a két csapat, a Tiszaföldvár jobb erőkből áll. Ezt láthattuk, érezhettük és halhattuk is, de ami igazán bánt, hogy nagyon buta és szerencsétlen gólokat kaptunk.

Sonkoly Lajos: – Kicsit későn vettük fel a meccs ritmusát, de még időben tudtunk változtatni, és a több formás támadásvezetésünknek is köszönhetően magabiztosan nyertünk.

Tudósított: Balázs Béla

 

Jánoshida–Tószeg 1–1 (1–0)

Jánoshida, 100 néző.

Vezette: Ábel Péter.

Jánoshida: NAGYISTVÁN – SIPOS M., Hegedűs M., NAGY K., Kozák, VERÉB D., Balla (Pataki Á., 62.), Zombori, RIMÓCZI, Szokolai (Eszes, 88.), Bezzeg (Vatai, 70.). Edző: Antal Gábor.

Tószeg: SZABÓ B. – VERÉB V., Szőke J. (BALOGH D., 65.), Aranyos P. (Majercsik, 76.), KISS B., Tóth Z., GAZDAG, Dobos, STREMPFEL, Boldizsár M., Dankovics (Kovács T., 80.). Edző: Urbán-Szabó Viktor.

Gólszerzők: Dankovics (42. – öngól), ill. Balogh D. (90.).

Gyenge színvonalú mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született.

Antal Gábor: – A három pont helyett majdnem nulla lett.

Urbán-Szabó Viktor: – A szerdai kupameccs után érezhető volt a fáradtságunk, de a félidőben rendeztük a sorainkat, így egy megérdemelt döntetlen született a jó erőkből álló Jánoshida ellen.

Tudósított: Antal Gábor

Kunszentmárton–Kunhegyes 6–1 (3–1)

Kunszentmárton, 60 néző.

Vezette: Fekete Tibor.

Kunszentmárton: Babák – MOLERI, VARGA I., Légrádi, Gödő (Zsoldos, 60.), MOLNÁR Zs. (Tóth L., 81.), Polák (Magó, 60.), Kiri, Csébi (Kardos, 75.), HATÁR, Szabados. Edző: Sechna Gábor.

Kunhegyes: Csík – Fábián G., Andusek, Tyukodi R., Tyukodi A., Sztojka, Kis A. (Szentesi, 61.), Kocsis T., Csörögi Cs. (Házi N., 50.), Balajti, Burai. Edző: Szabó György.

Gólszerzők: Kiri (42., 83.), Csébi (45.), Varga I. (45., 66.), Szabados (48.), ill., Csörögi (10. – tizenegyesből).

Érvényesült a papírforma egy lelkes ellenféllel szemben.

Sechna Gábor: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, sok sikert az ellenfélnek a továbbiakban!

Rózsa István: – Az eredmény nem tükrözte hűen a játékot, és dolgozunk tovább. Gratulálok a kunszenti csapatnak!

Tudósított: Dobos Péter

Törökszentmiklós–Cserkeszőlő 5–0 (2–0)

Törökszentmiklós, 100 néző.

Vezette: Gönczi Pál.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – LADÁNYI (Földi, 78.), Héder R. (Falusi, 65.), KÓRÓDI, Lucza (Farkas I., a szünetben) GUSZTAFIK, Ágoston K. (Héder A., 65.), BÁBA, Bojtok, Nagy G., Poczai (Vona, 59.). Edző: Gergely Mátyás.

Cserkeszőlő: Bencze – Ferge, Papp G. (Panyik, 61.), Medgyessy, Benke A. (Kardos, 76.), Bikki (Gál I., a szünetben), Benke P., Szentesi, Varga A., Pereczes, Határ (Farkas G., 18.). Edző: Papp Zsolt.

Gólszerzők: Ladányi (9., 77.), Lucza (32.), Héder A. (67.), Vona (88.).

Sok helyzetet dolgozott ki a hazai csapat, de sokat el is puskázott. Akár nagyobb is lehetett volna a különbség, ha értékesítik a lehetőségeiket.

Gergely Mátyás: – Egy közepes teljesítménnyel is itthon tartottuk a három pontot.

Papp Zsolt: – Rossz mentalitással futballoztunk, ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell.

Tudósított: Papp Sándor

Jászberény–Kenderes 3–1 (2–0)

Jászberény, 100 néző.

Vezette: Szabó János.

Jászberény: Ecsegi – Petrányi (Gerevics, 83.), Szaka (Gattyán, 60.), Fajkó, Palcsó, Nagy L., Káposztás, Sali, Pikó, Nagy F., Varga L. (Szentmiklósi, 65.). Edző: Besenyi Gábor.

Kenderes: Nagy I. – Baktai, Lisznyai, Sipos, Fegyverneki, Fekete Gy., Farkas N., Balogh T. (Dáné Zs. 81.), Sóskuti, Ferenczi (Molnár V., 26.), Dáné Sz. Edző: Gulyás Gyula.

Gólszerzők: Fajkó (4., 90+5.), Sali (45.), ill., Baktai (50.).

Kifejezetten kellemes időben játszhatott a két csapat egymással, ahol a hazai fiatalok a vártnál nehezebben tudták otthon tartani a három pontot.

Besenyi Gábor: – A szezon egyik leggyengébb játékát nyújtva is győzelmet arattunk, de ez a későbbiekben kevés lesz, ha nem javulunk föl. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

Gulyás Gyula: – Hogyha valaki megkérdezné, mi szeretnék lenni, akkor az lenne a válaszom, hogy varázsló. Akkor tudnék varázsolni a csapathoz három-négy játékost, hogy a legközelebbi mérkőzésre ki tudjunk állni. Sajnos a létszámban nagyon elfogytunk, de szeretném megköszönni azoknak a játékosoknak, akik a mostani mérkőzésre eljöttek, és mindent megtettek a kenderesi csapat jó szereplésének érdekében. Nem adjuk fel, mindent megteszünk azért, hogy kilábaljunk ebből a hullámvölgyből.

Tudósított: Besenyi Gábor

Jászfényszaru–Mezőtúr 2–1 (1–0)

Jászfényszaru, 200 néző.

Vezette: Szénási Gábor.

Jászfényszaru: Kovács T. – KÁLMÁN, REGDÁNSZKY, Németh N. (Benedek Z., 88.), Ludasi, Lakatos D. (Sóss, 88.), Kurunczi, SZANKU, Vaszicsku, DRÁVUCZ, Lakatos M. (Baranyi, 73.). Edző: Kemecsi László.

Mezőtúr: Tőke – Keő (Kántor, 81.), Szemes, Váradi, Pesti (Patkós, 69.), SUSA, NAGY CS., Rentler, Kemenczés, Penti, Vadász. Edző: Erdősi Gyula.

Gólszerzők: Kurunczi (38.), Szanku (69.), ill., Susa (48.).

Mindkét csapat rangadóhoz méltóan állt a mérkőzéshez, és nagy iramot diktált. Bármelyikük eldönthette volna a meccset hamarabb is, de a Fényszaru jó arányban használta ki a helyzeteit, és megérdemelten nyert.

Kemecsi László: – Rangadóhoz méltó nagy iramot és jó játékvezetést látott a szép számú közönség. Voltak ordító helyzeteink, de úgy érzem, még így is, hogy megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Mezőtúrnak!

Erdősi Gyula: – Igazi rangadó volt, a második félidőben jól jöttünk ki az öltözőből, de 1–1-nél két ziccert is elhibáztunk. Mivel ezeket kihagytuk, így a folytatásban a Jászfényszaru megérdemelten nyert.

Tudósított: Kemecsi László

Rákóczifalva–Tiszagyenda 3–2 (1–1)

Rákóczifalva, 150 néző.

Vezette: Borók Dániel.

Rákóczifalva: SCHUMANN – KATONA, Kómár, Gáspár (Méhesi, 61.), MAJOR, Trecskó (Erdélyi, 83.), LIPTÁK, Varga K. (Kecskés, 61.), Telkes-Tóth, FŰZI (Szokolai, 91.), GYŐR. Edző: Ruskó Zsolt.

Tiszagyenda: Tasi – Hevesi-Tóth (Schiff, 83.), BOROS D., BALLÓK J., Rézsó G., Turó, Bruna (Katona L., 83.), Cseh, Rézsó Zs., BALLÓK B., CSÍK. Edző: Boros Tibor.

Gólszerzők: Győr (19.), Major (56., 71.), ill., Csík (37.), Rézsó G. (62.).

Mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a három pont megszerzésére, de egy szabadrúgásgóllal a hazaiak megszerezték a győzelmet.

Ruskó Zsolt: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Egy szervezetten játszó, jól küzdő csapatot sikerült legyőznünk.

Boros Tibor: – Egy óriási potyagól mellett külső körülmények okozták a vesztünket.

Tudósított: Ruskó Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában