Labdarúgás

2023.11.22. 12:24

Gól nélküli döntetlen Skócia ellen

Hegyi Krisztián tizenegyest hárított a mérkőzés végén, így egy pontot szerzett a magyar U21-es válogatott Skócia ellen az Eb-selejtezőben.

Kovács Levente

Skócia ellen Szabó Alex és Csinger Márk (álló sor, balról a második és a harmadik) is a kezdőcsapatban kapott helyet

Fotó: mlsz.hu

A pénteki spanyolországi mérkőzés után kedden ismét pályára lépett U21-es válogatottunk. A mieink ezúttal a skótokat fogadták a Hidegkuti Nándor stadionban, azonban nem alakult kedvezően a magyarok számára, ugyanis a jászboldogházi Csinger Márkot már a negyedik percben le kellett cserélni sérülés miatt. Gera Zoltán tanítványai ettől függetlenül jobban játszottak ellenfelüknél az első félidőben, több helyzetet is kidolgoztak, gólt viszont nem sikerült szerezniük.

A második játékrészben feljavult ugyan Skócia játéka, azonban főleg a mezőnyben folyt a játék. A skótok ráadásul a mérkőzés hajrájában tizenegyeshez jutottak, Ben Doak próbálkozását azonban Hegyi Krisztián kivédte, így 0–0-s döntetlennel zárult a találkozó.

A jászkunsági játékosok közül, ahogy azt említettük Csinger Márkot már a negyedik percben le kellett cserélni, a jászárokszállási Szabó Alex viszont végigjátszotta a meccset. A rákóczifalvai Komáromi György és a martfűi Fehér Csanád nem kapott lehetőséget.

Magyarország–Skócia 0-0

Hidegkuti Nándor Stadion, 600 néző. Vezette: Simuszik (fehérorosz).

Magyarország: Hegyi  – Szabó A., Baráth, Csinger (Yaakobishvili, 4.) – Eördögh (Kovács M., 74.), Kata M., Vitális, Kosznovszky (Bényei, 80.), Benczenleitner – Vancsa (Gruber, a szünetben), Horváth K. (Lisztes, 80.). Szövetségi edző: Gera Zoltán.

A csoport állása:

1. Spanyolország 13 pont, 2. Skócia 10, 3. Belgium 10, 4. Magyarország 7, 5. Kazahsztán 3, 6. Málta 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában