Labdarúgás

2023.11.07. 16:17

Gólokkal segítették csapataikat az egykori szolnoki játékosok az előző NB II.-es fordulóban

Több egykori MÁV-játékos is eredményes volt az NB II. 14. fordulójában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A 14. forduló mérkőzéseit rendezték meg az NB II.-es bajnokságban. Az élen tanyázó Győr Pécsről, míg legfőbb üldözője, az ugyancsak feljutást érő helyen álló Nyíregyháza Gyirmótról hozta el a három pontot.

Az utóbbi együttes győzelmének értékét növeli, nulla kettő után fordította meg az összecsapást, a szabolcsiak mindent eldöntő negyedik gólját az egykori szolnoki gólkirály Novák Csanád jegyezte. Tovább menetel a Kozármisleny, amely ezúttal a BVSC otthonában nyert.  A hazai pályán játszó Kazinbarcika kétszer is hátrányban volt a Haladással szemben, végül döntetlenre mentették meccsét. A barcikaiak első gólját a szolnoki nevelésű Kotula Máté szerezte. Hosszú idő után nyert újra az ajkai csapat, amit a vendég Tiszakécske bánt. A kieső helyen álló kécskeiek trénere Vas László hétfőn lemondott, a helyét az eddigi másodedző, Toldi Gábor vette át. 

A forduló hétfő esti zárómeccsén két nagy múltú csapat a pályaválasztó Vasas és a Honvéd találkozott. A nosztalgia-rangadó első félidejében szinte semmi nem történt a pályán. A fordulást követően egy kapushibát követően a Vasas centere, Novothny Soma passzolt a hálóba, majd klubtársa Radó András fejese is célba ért, a végjátékban pedig az angyalföldiek csereembere Berecz Zsombor is betalált a kispestiek kapujába, 3–0. Ezzel a Vasasnak négy pontra csökkent a hátránya a Nyíregyházával szemben. A Honvéd pedig mindössze két ponttal előzi meg a kieső helyen szerénykedő Tiszakécskét.       

Eredmények: Mosonmagyaróvár–Soroksár 0–2, BVSC–Kozármisleny 0–1, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 2–2, Pécsi MFC–ETO FC Győr 0–1, Gyirmót FC–Nyíregyháza 2–4, Szeged-Csanád–Budafok 1–0, Ajka–Tiszakécske 1–0, Csákvár–Siófok 1–0, Vasas–Bp. Honvéd 3–0. 

Az állás: 1. ETO FC Győr 32 pont,  2. Nyíregyháza  31, 3. Vasas 27, 4. Kozármisleny 27, 5. Szeged 23, 6. Csákvár 20, 7. Kazincbarcika 20, 8. Soroksár 19,  9. Budafok 18, 10. Gyirmót 18, 11. PMFC 18, 12. Haladás 17, 13. Bp. Honvéd 16, 14. BVSC 15,  15. Tiszakécske 14, 16. Siófok 12, 17. Ajka 8,  18. Mosonmagyaróvár 6 pont. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában