Évzáró

2023.12.14. 15:39

Presztízst adna a testnevelésnek Szolnok polgármestere

Évzáró ünnepséget tartottak a szolnoki testnevelő tanárok, az összejövetelen Szolnok polgármestere azt mondta, tudatos órákat kell tartani, és presztízst adni a testnevelésnek.

Rózsa Róbert

Kilencven pedagógus vett részt hétfőn a szolnoki testnevelők évzáróján

Fotó: Facebook.com / Szalay Ferenc

A vármegyeszékhelyen oktató mintegy kilencven testnevelő tanár részvételével tartotta meg évzáróját hétfőn a Szolnoki Diáksport Egyesület. Kővári Lászlóné, az egyesület elnöke megköszönte a pedagógusok idei munkáját. Kijelentette, Szolnokon jól működik a diákok szabadidős versenyrendszere, illetve szólt arról is, hogy egyik legjelentősebb feladatukat, a diákolimpiát is sikerült rendben lebonyolítani.

– Szolnok város sportélete jól szervezett, erre bizonyság az iskolákban, kluboknál folyó munka – jelentette ki Szalay Ferenc polgármester. A városvezető szerint stratégiává kell tenni az egészséges életmódra nevelést, és minél több gyermeket kell ráébreszteni a sportolás előnyeire. Meglátása szerint a heti öt testnevelés óra intenzitása viszont nem elég magas, ezért nagyon fontos, hogy a tanárok tudatos órákat tartsanak, és presztízst adjanak a testnevelésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában