Játszótérért fociztak

2023.12.22. 17:25

Sérült gyermekekért rúgták a bőrt a Homoki Sportcsarnokban - galériával

Negyedik alkalommal rendeztek Tiszaföldvár-Homokon jótékonysági gálamérkőzést, mellyel a Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt támogatják. A nagyszabású eseményen közéleti személyiségek, válogatott labdarúgók is részt vettek. Utóbbiak értékes tárgyakat is felajánlottak licitálásra. A befolyt összegből két játszóteret létesítene a 178 sérült gyermeket ellátó intézmény.

Molnár-Révész Erika

Negyedik alkalommal rendeztek Tiszaföldvár-Homokon jótékonysági gálamérkőzést

Fotó: Mészáros János

Teltház előtt zajlott a negyedik jótékonysági futballmérkőzés a Homoki Sportcsarnokban csütörtök délután. A lelátón a Révay György EGYMI tanulói és szüleik foglaltak helyet. Értük játszottak, értük gyűltek össze támogatók, közéleti személyiségek, ismert sportolók és a tornán résztvevő gyerekek.

Intézményünk 178 sérült gyermeket lát el, óvodástól a szakiskoláskorúig. Az ő javukra gyűjtünk ebből az alkalomból, szponzorok segítségével és az árvezerés bevételéből két játszóteret szeretnénk létesíteni a tanulók számára

– mondta Szabó Mihály Balázs, Révay György EGYMI igazgatója.

Az események az utánpótlás minitornával kezdődtek, melyen 3 csapat mérkőzött meg. A Mészöly Focisuli, a Békéscsabai Labdarúgó Akadémia, és a Tiszaföldvári TISE. A meccsek előtt a kezdőrúgásokat Szalay Ferenc Szolnok polgármestere, Herczeg Zsolt a térség országgyűlési képviselője, és Hubai Imre, a Jász-Nagykun- Szolnok vármegyei Közgyűlés elnöke végezte el.

– Az, hogy eljön egy Békéscsaba, vagy egy Mészöly Géza Focisuli ide Homokra, ez egy nagyon komoly dolog. Nagyon fontos, hogy a különféle fogyatékkal élő gyerekek megsegítésére egy ilyen nagyszabású torna szülessen, amely tele van boldog szülővel, gyerekkel – mondta az eseményen Szalay Ferenc.

– Ha az ember sportoló gyermekeket lát, az már önmagában is óriási élmény, pláne ha ezt olyan hatalmas szakértelemmel, lelkesedéssel, és tudással teszik. Nagyon fontos, hogy a gyerekek aktívan töltsék a szabadidejüket, sportoljanak, ugyanis a verseny, főleg a csapatsportok nagyon sokmindere megtanítják őket. Megtanítják őket küzdeni, elviselni a verseséget, és ezután felállni – vélekedett Hubai Imre, a Jász-Nagykun- Szolnok vármegyei Közgyűlés elnöke.

– Nagyon megható, amikor az ember ezeket a fogyatékkal élő gyermekeket látja, az a cél, hogy minél teljesebb életet éljenek. Az is nagyon fontos, hogy vannak olyan jószándékú emberek, akik ezt a napot megszervezték, ami immár hagyomány, 2018-ban volt utoljára, utána a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megrendezni. Fontos, hogy minél több csatornán érkezzen támogatás ennek az iskolának – mondta Herczeg Zsolt, országgyűlési képviselő, aki magánemberként is támogatja az iskolát.

Az utánpótlás után következett a felnőtt torna, tele híres, válogatott focistával, akik közéleti személyekkel és a helyi csapattal mérkőztek meg. Az ismert sportolók nem csak jelenlétükkel támogatták az eseményt, de különböző tárgyakat is árverésre bocsátottak.

– Ezt a mezt Schäfer Andris válogatott labdarúgónktól kaptuk, amikor Genovában futballozott, akkor aláíratta minden játékossal– mutatta a licitálásra hozott dedikált mezt ifj. Fekete István, Fekete István, a magyar válogatott egykori ezüstcipős csatárának fia.

– Budapesten egy hallássérült gyermekekkel foglalkozó oktatási intézményt vezetek, az a neve hogy Ezüstcipő Focisuli. Utánpótlás-neveléssel foglalkozunk hallássérült és beszédfogyatékos gyerekek részvételével, emellett a Magyar Parlamenti Válogatottban futballozom, úgyhogy, amikor Magyar Zoltán szólt hogy lesz ez a rendezvény, természetesen nagyon szívesen jöttem

A jótékonysági eseményhez Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott labdarúgó, edző is csatlakozott. Az élő legenda nagy örömmel vállalta a részvételt.

– Egész életemben sportoló voltam, a jótékonykodás mindig előtérbe helyeztem, úgy gondolom, ha valaki nagyon sokat kap az élettől, annak kötelessége vissza is adni – hangsúlyozta.

A focigálán Détári Lajos mellett, többek között Tököli Attila, Bárányos Zsolt és Kenesei Krisztián labdarúgók is részt vettek. Az esemény fővédnöke Magyar Zoltán a Tiszaföldvár Sportegyesületének tiszteletbeli elnöke volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában