Kosárlabda

2023.12.16. 06:55

Szarvas Gábor: „a győzelem reményével utazunk Pécsre”

Szombaton 19 órakor az NKA Pécs parkettjén van jelenése az NHSZ-Szolnoki Olajbányásznak, amely gárda immár Szarvas Gábor irányításával készül mérkőzéseire. A régi-új tréner Pécsen győzelemmel debütálna.

Rózsa Róbert

Az immár Szarvas Gábor (középen) irányította Szolnoki Olajbányász Pécsett is győzelemre tör. Ott a labda

Fotó: Mészáros János

Volt nagy riadalom szeptember elején, Szolnokon. Az Olajbányász már az új idény finomhangolásánál járt, amikor ellátogatott az NKA Pécs otthonába. Az újonc baranyaiak pedig meglepetésre megverték az előző szezonban alapszakasz-második Olajt. Azóta persze sok víz lefolyt a Tiszán, az Olajbányász – az eddigiek alapján úgy tűnik – egyike maradt a liga élcsapatainak, a Pécs pedig hullámzó teljesítménnyel ugyan, de ott van a középmezőnyben. Ezt leginkább bosnyák légiójuknak köszönhetik, húzóembereik a bedobó Ibrahim Durmo, az egyes és kettes poszton is bevethető Milan Luzaics, az irányító Nemanja Nikolics és a center Fahrudin Manjgafics az aktuális idényben. A magyarok közül pedig Meleg Gergő az, aki a legtöbbet hozzátesz a pécsiek játékához. De támaszkodhat Goran Tadics vezetőedző a korábbi Olaj-csapatkapitány Kovács Péter rutinjára is.

Ami a piros-feketéket illeti: náluk is zajlott az élet az elmúlt napokban. Ahogy hírportálunk beszámolt róla, a klub Achilles-ín szakadás miatt elveszítette az irányító Jr. Clay-t, vasárnap pedig szerződést bontott a nyáron kinevezett Miodrag Rajkovics vezetőedzővel. Feladatait Szarvas Gábor vette át, akitől az egyesület azt várja, hogy teremtsen megfelelő kémiát a játékosok között, valamint rakja helyre a csapat támadó és védekező játékát. A tréner májusban, az előző idényben már kisegítette vezetőedzőként a gárdát, ezúttal az idény végéig kapta meg a kormányrudat.

Márpedig az új szakvezető konkrét tervekkel készítette fel csapatát a találkozóra, már csak azért is, mert másodedzőként eddig is az ő feladata volt az ellenfelek feltérképezése. És jól emlékszik a nyári, pécsi fellépésre is, és szeretné elkerülni az akkori hibákat.

– Akkor a harmadik negyedig mi irányítottuk a mérkőzést, de a Pécs nem adta fel. Harcos, küzdő, agresszívan letámadó ellenfélre számítok ezúttal is. El kell kerülni, hogy a Pécs gyorsindításokból szerezzen pontokat, és fel kell készülnünk a centerjátékosaik hárompontosaira. Ezt a munkát igyekeztünk elvégezni, és egyértelműen a győzelem reményében utazunk Pécsre – összegzett a szakember.

A 12. forduló párosításai:

Szombat: Egis Körmend–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, 15.00, Arconic Alba Fehérvár–Zalakerámia ZTE KK, 17.00, Atomerőmű SE–MVM OSE Lions, Kometa Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Budapesti Honvéd–DEAC, 18.00, NKA Universitas Pécs–NHSZ-Szolnoki Olajbányász, 19.00. Csütörtökön játszották: SZTE-Szedeák–Sopron KC 93–105.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában