Vízilabda

2023.12.19. 20:58

Szolnoki vízipólós is gólt szerzett a románok elleni meccsen

A spanyolok után a román együttest is legyőzte vízilabda válogatottunk a Komjádi Uszodában zajló E.ON Kupán. Konkrétan a mieink 15–8-ra nyertek a románok ellen. Csapatunkban szóhoz jutott és gólt is lőtt, a szolnokiak játékosa Vismeg Zsombor.

Varga Csaba

A szolnokiak bekkje, Vismeg Zsombor (6-os sapkában) nem okozott csalódást játékával

Forrás: fradi.hu

Magyarország–Románia 15–8 (2–3, 6–2, 4–2, 3–1)

Magyar gólszerzők: Nagy Á., Vigvári V. 4-4, Tátrai, Pohl 2-2, Kovács P., Vismeg, Burián 1-1.

Mint tudjuk válogatottunkra két világverseny is vár a jövő év elején, januárban Zágrábban Európa-bajnokság, míg rá egy hónapra Dohában világbajnokságot rendeznek. A két világeseményre 30 fős kerettel, közte négy Szolnoki Dózsa Praktiker játékossal – Ágh György, Bányai Márk, Szeghalmi Zsombor, Vismeg Zsombor – a soraiban készül Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Az E.ON kupa elnevezésű torna rajtján a Világkupa-győztes spanyolokkal szembeni meccset, ami rendes játékidőben 12–12-re végződött, de az ötöspárbajt a mieink 4-2-re nyerték meg. Ez utóbbi összecsapáson inkább a tavalyi vb-győztes csapatattagoknak szavazott bizalmat a kapitány.

A románok ellen viszont a januári Eb-re készülő játékosok szerepeltek. A kevésbé összeszokott magyar együttes néhány hibáját a vendégek az első negyedben többször is ki tudták használni, így vezettek az első nyolc perc után. Ezt követően azonban a magyarok rendezték soraikat és sorra szerezték a gólokat – a nyolcadikat Vismeg lőtte – és könnyedén nyerték meg a találkozót. 

Sok jó eleme volt a védekezésnek, amikor az ellenfelünknek lövésig sem sikerült eljutnia. Ezen az úton kell elindulunk, és folytatni tovább a jóval erősebb csapatok ellen is. Támadásban volt néhány elkapkodott fórunk, de úgy gondolom, lendületesek, gyorsak voltunk 

– értékelt az M4 Sportnak Varga Zsolt. 

A magyar csapat szerdán 20 órától az olimpiai bajnok szerbek ellen folytatja, majd csütörtökön 19 órától a németek ellen zárja a tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában