Kosárlabda

2024.01.06. 14:36

A végjátékban veszített a CKE Pécsett

A férfi kosárlabda NB I/B 14. fordulójában a Ceglédi KE szoros meccsen kapott ki az éllovas PVSK otthonában.

Varga Csaba

Velkey János (labdával) jól a dobott Pécsett, de a hajrában elveszítette a fejét

Forrás: hunbasket.hu

PVSK-VEOLIA–Ceglédi KE 92–84 (19-13, 20–27, 23–26, 30–18) 

Pécs, 400 néző. 

V.: Horváth A., Esztergályos R., Benedek Z. PVSK: MICSOVICS 34/3, Németh A. 8/6, Plézer 7/3, BÍRÓ O. 14/3, Horti 11. Csere: Molnár M. 5/3, MOKÁNSZKI 13, Ravasz, Radó, Frank, Antóni, Harka. Edző: Szrecsko Szekulovics. Cegléd: Herendic 3, Dragasevics 7/3, Krkljes, CSABA GY. 22/6, CSORVÁSI 13. Csere: Kertész 3/3, Velkey 23/12, Zsók, HORVÁTH M. 13/9. Edző: Sértő Ádám.

Kiállítva: Velkey (38 p.)

A bajnokság múlt szeptemberi rajtján simán 25 ponttal nyert a PVSK a nagy reményekkel induló Cegléd otthonában. Csaba Györgyék bő három hónap múltán megmutatták, hogy többre hivatottak, mint produkáltak az elmúlt 13. fordulóban. A kék-sárgák végig pariban voltak a nagy múltú, listavezető pécsiekkel szemben, sőt a záró felvonást még négypontos előnnyel kezdték, 62–66. A hajrában azonban szinte minden sikerült a hazaiaknak, rádásul a hajrában 81–79-es állásnál a vendégek gólvágója, Velkey János elveszítette a fejét, sorozatos reklamálása miatt két technikai hibát is ítéltek ellene, ami kiállítást vont maga után. Tegyük hozzá egy picit lejtett a hazai pálya, a hazaiak ellen 20, míg a Ceglédre 30 faultot fújtak a játékvezetők a meccsen. A végjátékban a jól büntetőző, rutinos PVSK behúzta a meccset.

– Nagyon nehéz meccs volt, 35 percig nem találtuk a ritmust, sok hiba volt támadásban – nyilatkozta Szercsko Szekulovics, a PVSK edzője. 

A Cegléd megmutatta, hogy milyen erőt képvisel, s ezt tudtuk is. A szurkolóknak köszönöm szépen ezt a fantasztikus hangulatot, nagyon sokat segítettek. Végül győztünk, el kell felejteni azt, ahogy ma játszottunk, eredmény marad, megyünk tovább.

Sértő Ádám, a CKE edzője pedig azt mondta: – Egy jó mérkőzésre készültünk már a meccs előtt is és szerintem bebizonyítottuk, hogy a tabellán elfoglalt helyünk nem reális. Nagyon sajnálom, hogy ma kikaptunk. A csapatom viselkedéséért ezúton is elnézést kérek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában