Labdarúgás

2024.01.28. 16:54

Támadójátékban szeretne fejlődni a Cserkeszőlő

Tiszakécskei és tiszaföldvári fiatalokkal erősített a folytatásra a Cserkeszőlő csapata.

Rózsa Róbert

Még fenyegeti a kiesés réme a cserkeieket

Fotó: Mészáros János

Talán kijelenthető: a Cserkeszőlő a jászkunsági vármegyei első osztályú bajnokság papírforma-csapata. A nála gyengébb, vagy vele hasonló erősségű gárdák ellen hozták a pontokat, ám a nagyok dolgát nem nehezítették meg. Ezzel 15 forduló alatt 11 egységet tudtak összeszedegetni, ami a 13. helyre volt elegendő az őszi idény zárására. Helyzetük tehát egyelőre kérdéses: nyitva áll a feljebb kapaszkodás útja is, ám a kiesés is fenyegeti őket.

– Nagy átalakulás nem lesz a csapatnál – szögezte le érdeklődésünkre Papp Zsolt, a Cserkeszőlő szakvezetője, akit arról kérdeztünk, milyen változások várhatóak együttesénél tavaszra. Ami viszont fontos – mondta Papp Zsolt –, hogy támadásban fejlődjön a csapat.

Éppen ezért a támadószekció megerősítésén munkálkodnak télen. Ennek nyomán leigazolták a Tiszakécske utánpótlásából érkező, jóképességű Kemény Dáriust, és csatlakozott a Cserkeszőlő keretéhez Kormos Máté is, aki pedig a Tiszaföldvár játékosneveldéjében erősödött. A lőtt gólok növelése valóban indokoltnak tűnik: a Lurkó Focimániával holtversenyben a legkevesebb találatot, 14-et szerezték idáig.

A távozók oldalára pedig egyelőre egy játékos, Határ Csaba iratkozott fel.

– A felkészülés viszonylag jó létszámban zajlik, hetente két-három edzéssel. A támadójáték javításán túl összességében, csapatként is fejlődnünk kell, és fontos az is, hogy a fiatal játékosoknak minél több játéklehetőséget adjunk – fejtette ki a tréner.

Aztán hogy a bajnokság végéig ez mire lesz elég, egyelőre nem tudni, és Papp edző sem szeretne konkrét célkitűzést megfogalmazni. Egy azonban biztos: a cél az első osztályú tagság megőrzése.

A Cserkeszőlő őszi eredményei:

Cserkeszőlő–Jánoshida 0–1, Cserkeszőlő–Kisújszállás 3–1, Cserkeszőlő–Mezőtúr 1–3, Cserkeszőlő–Lurkó Focimánia 1–2, Jászberény–Cserkeszőlő 5–0, Cserkeszőlő–Kunszentmárton 1–1, Törökszentmiklós–Cserkeszőlő 5–0, Kunhegyes–Cserkeszőlő 1–2, Cserkeszőlő–Kenderes 2–1, Tiszaföldvár–Cserkeszőlő 6–1, Cserkeszőlő–Jászfényszaru 0–7, Szajol–Cserkeszőlő 1–0, Cserkeszőlő–Tószeg 0–3, Tiszagyenda–Cserkeszőlő 4–1, Cserkeszőlő–Rákóczifalva 2–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában