Evezés

2024.02.20. 13:18

Éremesőben fürdőztek a szolnokiak

Hétvégén rendezték meg az idei Ergométeres Országos Bajnokságot Mosonmagyaróváron, ahol a Tisza Evezős Egylet masters, és a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői is gazdagodtak érmekkel.

Molnár Kamilla

A fiatal versenyzők körében ezüst- és bronzérem is született egyaránt. U23-asoknál könnyűsúlyban Mátyás Hanna állhatott fel a dobogó második fokára a nőknél, illetve ifjúsági könnyűsúlyban Takó Lilla szerezte meg az ezüstöt. Az U23-mas nőknél bronzéremmel gazdagodott Pádár Luca, férfi felnőttben pedig Juhász Adrián ért fel a dobogóra.

A Tisza Evezős Egylet masters versenyzői között több bajnoki cím is született a hétvégén, a nőknél Pomázi Mariann szerezett aranyat, a férfiaknál Pető Krisztián győzedelmeskedett.

Az idősebb korosztályt Ferencz Panna készítette fel a megméretésre, a sportiskolások edzői pedig Molnár Dezső, Purucki Ferenc, Purucki Csaba és Ferencz Panna voltak. 

Szolnoki dobogósok:  

Aranyérmesek: Pomázi Mariann (női masters–D), Pető Krisztián (férfi masters–B), Pomázi Mariann, Mekler Judit, Müller Mónika, Mátyásné Kövécs Anett (női masters csapat)

Ezüstérmesek: Dr. Tóth Tibor (férfi masters–A), Dr. Tóth Tibor, Pető Krisztián, Antal Zoltán, Kovács Krisztián (férfi masters csapat), Mátyás Hanna (női U23 könnyűsúly), Takó Lilla (női ifjúsági könnyűsúly), Bíró Julianna, Takó Lilla, Drávucz Dániel, Nagy-Müller Zalán (ifi MIX csapatverseny)

Bronzérmesek: Juhász Adrián (férfi felnőtt), Pádár Luca (női U23), Drávucz Dániel (férfi ifjúsági), Lesták Máté József (FT T3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában