Mozgásra fel!

2024.02.04. 18:00

Nem csak a húszéveseké a világ: szépkorúakat várnak a szolnoki sportcsarnokban

Idősebbek is elkezdhetik: „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel!”.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A nagy múltú „Szépkorúak Sportfesztiválja” esemény mintájára idén az ország több helyszínen is megrendezik a „Szépkorúak Szerdája” elnevezésű, szenior célcsoportot megmozgatni kívánó sportnapot. Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnok ad otthont február 14-én, délelőtt 9-től kora délután 13 óráig tartó rendezvénynek.

A szervezőktől megtudtuk, hogy az idősebb korosztályra irányuló ingyenes esemény célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét.

A magyar társadalom egyre növekvő részét teszik ki a nyugdíjasok. Egészségük megőrzése szempontjából kiemelkedő jelentőségű a sport. Jelenleg kevés olyan rendezvény szerepel a sportprogramok kínálatában, mely kifejezetten a nyugdíjasokat célozza meg. A „Szépkorúak Szerdája” ezt az űrt igyekszik betölteni a sportrendezvények területén.

A szervezők azt szeretnék, hogy a szenior korosztály is megtapasztalja a mozgás örömét egy olyan eseményen, ahol az ő életkori sajátosságaiknak megfelelő mozgásformákat sorakoztatnak fel.

Egész évre elegendő sportolási ötletet és lehetőséget kínál a program, hiszen a szolnoki Városi Sportcsarnokban több, mint 35 mozgásformával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnok ad otthont február 14-én, délelőtt 9-től kora délután 13 óráig tartó rendezvénynek
Forrás: Szolnoki Sportcentrum

De nem csupán a mozgásról szól ez a nap. Ez egy közösségi élmény lesz, másokkal együtt mozogni és új sportolási lehetőségeket kipróbálni, felkérni egy táncra egy szimpatikus résztvevőt, együtt nevetni, a nap végére együtt elfáradni, élményekkel gazdagon hazatérni. A szervezők szerint erről szól a „Szépkorúak Szerdája” esemény.

A mozgás mellett szűrővizsgálatok, tanácsadások is szerepelnek a programban. Az eseményre a belépés ingyenes, de a rendezvényen való részvételhez, a mozgásformák kipróbálásához regisztráció és karszalag viselése szükséges. Az érdeklődők bővebb tájékoztatást kapnak a Szolnoki Sportcentrum telefonszámán (56/513-561) keresztül, a szolnoki Ormos parki Mimóza Kávézóban kihelyezett jelentkezési lapokon., vagy február 14-én, 8 órától az esemény helyszínén, a Városi Sportcsarnokban.

A kifejezetten a szenior korosztály számára biztonságosan végezhető mozgásformák: arctorna, gerinctorna, örömtánc, táncterápia, meridiántorna, jóga, gumiszalag-nyújtás, buzogánytorna, zsonglőrlabda, nordic walking, asztalitenisz, gombfoci, célbaugrás, célbagurítás, kosárra dobás, vívás, hulahopp-karika, ügyességi játékok, gólyaláb, frizbi, minidarts, pelota, turnball. Szűrővizsgálatok: testzsírösszetétel-mérés, dietetikai tanácsadás, vércukorszint mérés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában