Labdarúgás

2024.03.08. 09:00

Kisújszállás–Kenderes: „Játszani kell, nem háborúzni!”

Csupán három pont választja el a két szomszédvári csapatot egymástól, így több apropóból is parázs mérkőzésre számíthatnak a Porcsalmi Lajos Sporttelepre kilátogatók. Külön pikantériája az összecsapásnak, hogy a Kisújszállás edzője, Újfalvi Erik tavaly még a Kenderest irányította, a kunságiak trénere, Csillag Sándor pedig a Kisúj padjáról dirigált.

Kiss Ádám

Garantált a parázs hangulat a Kenderes kisújszállási vendégjátékán a vármegye I. 19. fordulójában, de a sportszerűség jegyében lépnek pályára a játékosok vasárnap. A két szomszédvári csapat közé csupán a Tószeg ékelődött be a tabellán a bajnokság alsóházában, a tavalyi „edzőkeringő” pedig további fűszere lehet az összecsapásnak. A Kisúji közönség ráadásul tavaly május vége óta először láthatja a csapatot hazai pályán.

Kisújszállás–Kenderes, vármegye I., labdarúgás
A kenderesi Baktai Balázsék (labdával) győzelemre készülnek az alsóházi rangadón a Kisújszállás–Kenderes mérkőzésen
Fotó: Mészáros János

Vasárnap, 15.00

Kisújszállás–Kenderes

Az őszi találkozójuk 1–1-es döntetlennel ért véget. Akkor csak a hajrában találtak be a csapatok két védelmi hibának köszönhetően. Előbb Farkas Nándor öngóljával szerezte meg a vezetést a Kisújszállás, majd néhány perccel később Balogh Tibor egalizált.

A Kisújszállásnál nem számítanak hiányzókra, mert bár a műfüvön való edzések és a három lejátszott meccs miatt akadnk kisebb sérülések, vasárnapra már mindenki bevethető lesz. A Kenderesnél azonban négy-öt játékos is sérüléssel bajlódik, de csak vasárnap dől el, hogy kit tud nevezni a mérkőzésre a vezetőedző.

Tavaszi formája alapján a hazaiak várhatják esélyesként a összecsapást. Újfalvi Erik csapata mindhárom idei mérkőzést megnyerte a karcagi műfüvön, ráadásul tizenegy rúgott gólja mellett csupán kettőt kapott. A Kenderes viszont kétszer is botlott idén, a Tiszagyendát még legyőzte, utána azonban kikapott a  Falvától, a Jánoshida ellen pedig döntetlent játszott. Ám ha Csillag Sándor kellően fel tudja spanolni csapatát, akkor nehéz lesz megtippelni a rangadó kimenetelét.

Mesterszemmel

Újfalvi Erik, a Kisújszállás vezetőedzője:Jól sikerültek a téli erősítések, és az idei szezont is jól kezdtük. A sikereknek köszönhetően egybekovácsolódott a csapat, de úgy hiszem, még mindig szükségünk van időre, hogy összeálljon a játékunk. A felkészülés menete minden héten ugyanúgy zajlik, ez a hét azonban mégis egy kicsit más volt. Bár ezen a meccsen is három pontot adnak a győzelemért, különleges élmény lesz a játékosoknak pályára lépni a szomszédvári rangadón, ráadásul hosszú idő után végre újra hazai közönség előtt játszhatunk. A célunk egyértelműen a győzelem, szeretnénk növelni az előnyünket a tabellán a Kenderessel szemben.

Csillag Sándor, a Kenderes vezetőedzője: – Volt már rá példa, hogy a szomszédvári rangadón a játék helyett az adok-kapok dominált, ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni a hétvégi meccsen. Nagyon büszke vagyok a Kisújszállásal elért tavalyi eredményekre, sok barátom játszik még mindig a csapatban, de jelenleg teljes erőmmel azon vagyok, hogy a Kenderest sikerre vigyem. A felsőházi csapatok ellen nem sok babér termett ősszel, így az alsóházi meccseket, mint amilyen ez is, meg kell nyernünk, hogy elérjük az idei célunkat, a legjobb tízbe kerülést.

További párosítások:

Szombat: Törökszentmiklós–Tószeg, Tiszagyenda–Szajol, Rákóczifalva–Jászfényszaru, Jánoshida–Tiszaföldvár, Mezőtúr–Kunhegyes, 15.00. Vasárnap: Lurkó Focimánia–Cserkeszőlő, Jászberény–Kunszentmárton 15.00.

A bajnokság állása

1. Tiszaföldvár 51 pont, 2. Mezőtúr 43, 3. Jászberény 43, 4. Jászfényszaru 43, 5. Törökszentmiklós 42, 6. Szajol 36, 7. Jánoshida 30, 8. Rákóczifalva 25, 9. Kisújszállás 19, 10. Tószeg 18, 11. Kenderes 16, 12. Lurkó Focimánia 15, 13. Kunszentmárton 12, 14. Cserkeszőlő 11, 15. Tiszagyenda 8, 16. Kunhegyes 6 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában