Kosárlabda

2024.03.02. 07:00

Oliver Vidin a Kecskemét ellen irányítja először a Szolnoki Olajbányászt

A 22. fordulójához érkezett az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, melynek során az NHSZ-Szolnoki Olajbányász a sereghajtó Kecskemét együttesét fogadja szombaton 18 órától a Városi Sportcsarnokban.

Kovács Levente

A válogatott szünet miatt két hét után ismét visszatér az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság, így a csapatoknak volt elég idejük ahhoz, hogy rendezzék soraikat a véghajrá előtt.

Pongó Máté, Szolnoki Olajbányász, Oliver VIdin, kosárlabda
Pongó Máté (labdával) szerint, ha gyorsítják a játékukat, nyerhetnek a Kecskemét ellen
Fotó: MW Archív

Kettő kivételével (Falco és az Alba-Fehérvár) még kiadók a rájátszást érő pozíciók az NB I. hajrájához érve. Még öt mérkőzés van az alapszakaszból, ahol tulajdonképpen minden meccs élet-halál harc lesz a csapatoknak, hogy bekerüljenek a legjobb nyolc közé.

A Szolnoki Olajbányász március végéig még találkozik a Kecskeméttel, a Szombathellyel, a Körmenddel, a Péccsel és a Kaposvárral. A piros-feketék számára tehát akadnak még nehezek, és könnyebbnek tűnő mérkőzések is, azonban a szezonnak ezen szakaszán már százszázalékon kell pörögnie mindenkinek, hogy minél kedvezőbb helyzetből várja a playoffot.

Először tehát a sereghajtó Kecskemét vár a Tisza-partiakra, ráadásul – egy meccs erejéig – visszatér Szolnokra az Olajbányász egykori játékosa és trénere, Sztojan Ivkovics, ami miatt különös figyelmet kaphat az összecsapás. Illetve azért is, mert először ül le tétmeccsen a kispadra az Olaj új vezetőedzője, Oliver Vidin, aki elsősorban a védekezésen javítana az együttesnél, a hírösvárosiak ellen pedig megmutathatják Pongó Mátéék, hogy az elmúlt két hétben miben tudtak előrelépni a szerb tréner vezetésével.

– Az első tétmeccsünkre készülünk az új edzőnkkel – nyilatkozta lapunknak Pongó Máté, az Olajbányász irányítója. – Edzőmérkőzésen már szerepeltünk Oliver Vidin irányítása alatt, aki már az elején leszögezte, hogy agresszív védekezést vár el tőlünk, és szeretné, ha nagy nyomást helyeznénk az ellenfélre. Mindenki motivált most a csapatban, tiszta lappal indulunk és szeretnénk bizonyítani az új trénernek is. Vidin elmondta, hogy senki helye nem biztos az együttesben, az játszik majd, aki követi a taktikai utasításokat. Szükségünk van a sikerre, mivel a válogatott szünet előtt nem voltunk túl jó formában, így mondhatni kötelező lesz győznünk a Kecskeméttel szemben. Ellenfelünktől a szokásos kontrollált játékra számítunk, nekünk pedig gyorsítani kell a játékunkon, és akkor nagyobb esélyünk lehet nyerni.

A két csapat legutóbbi találkozója novemberben szorosan alakult Kecskeméten, a hajrában viszont eldöntötte a mérkőzést a Szolnoki Olajbányász, és 83–74-re győzött, a piros-feketék vélhetően szombaton is megelégednének ezzel az eredménnyel, a KTE viszont szeretne visszavágni.

További párosítások:

Csütörtökön játszották: Bp. Honvéd–Kaposvár 100–91. Szombat: Alba-Fehérvár–Atomerőmű, 17.00, DEAC–Falco KC, ZTE KK–Sopron, Körmend–Oroszlány, 18.00, Pécs–Szeged, 19.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában