Kosárlabda

2024.04.05. 12:00

A Ceglédi KE-nek a PVSK-t kell legyőznie a döntőért

Két fronton is érdekelt lesz az elkövetkező hetekben a Ceglédi KE kosárlabda csapata. A kék-sárgák előbb hétvégén a Hepp Kupa budapesti elődöntőjében, majd jövő szombaton már a bajnoki negyeddöntőben lépnek majd pályára.

Varga Csaba

Közel tizenöt esztendeje írták ki először a Hepp Kupa küzdelmeit, amelyben az alsóbb osztályú klubok indulhatnak. Azóta a mérkőzéssorozat négyes döntőjét a Magyar Kupa final fourjával azonos napokon és helyszínen rendezik meg. Tehát idén szombaton az elődöntőkben a Fót–MAFC és a Ceglédi KE–PVSK összecsapásoknak ad otthont a budapesti BOK-Sportcsarnok, vasárnap pedig az elődöntő győztesei az aranyéremért, míg a vesztesek a bronzéremért játszanak majd.

Ceglédi KE, kosárlabda, Hepp kupa
Nehéz mérkőzés vár a Ceglédi KE-re Hepp Kupában a legjobb négy között, a PVSK csapatát kell legyőznie a döntőbe kerülésért

Az elmúlt kiírásban PVSK–MAFC döntőt rendeztek a fővárosi Tüske-csarnokban, ahol óriási csatában 108–107-re a pécsiek diadalmaskodtak. A teljesség igényével a harmadik helyet a BKG Príma Akadémia szerezte meg, miután 70–63-ra legyőzte a Jászberényi KSE gárdáját. Akár meg is ismétlődhet a tavalyi finálé, ahhoz viszont minden bizonnyal lesz egy-két szava a Fótnak, és természetesen a Ceglédnek is.

A nagy múltú PVSK, vagy mint ahogy a pécsiek becézik, a Vasút, öt éve még az elsőosztály bronzcsatájában győzte le az Olaj KK-t, ám a 2021-2022-es szezon végén búcsúztak az A csoporttól. Tavaly az NB I/B bajnoki döntőbe jutottak, de épp városi riválisuktól a NKA Pécs-től kaptak ki. A mostani szezonban az alapszakasz élén végeztek, a hírek szerint csak a bajnoki cím és az ezzel jártó feljutás lebeg a szemük előtt. Természetesen a Hepp Kupa győzelmét is meg akarja védeni a többek között a Jászberényt is megjárt tréner, Szrecsko Szekulovics csapata. Bár az alapszakasz hajrában olykor rezgett a léc a fekete-fehérek számára, de a múlt vasárnapi Vasas Akadémia elleni sikerükkel bebiztosították elsőségüket.

A bajnokság szeptemberi rajtján a PVSK 96–71-re nyert Cegléden, majd a következő öt meccséből négyet is elveszített a CKE, ami Siska János vezetőedző állásába került. Utódja a mindössze 28 esztendős Sértő Ádám lett, aki játékosként 2014 és 2016 között a PVSK tagja volt, másodedzőként pedig a tavalyi bajnok NKA Pécs szakmai stábjában dolgozott. A fiatal szakember tavaly november 8-án az Óbudai Kaszások elleni idegenbeli Hepp Kupa mérkőzésen, majd három nappal később a Budafokkal szembeni hazai bajnokin egyaránt győzelemmel debütált a kék-sárgák kispadján. A folytatásban bár voltak bakik, közte váratlan vereségek, de a legfontosabb meccseket – utoljára múlt vasárnap Salgótarjánban – behúzták Csaba Györgyék, és végül a hatodik pozícióban végeztek. A bajnokság negyeddöntőjében pedig a Vasas Akadémia lesz majd az ellenfelük.

– Vasárnap este egy picit ünnepeltünk, örültünk a Salgótarján elleni győzelemnek, de ez csak részsiker, további kemény összecsapások várnak ránk – mondta lapunknak Sértő Ádám. – Keddtől már a PVSK elleni Hepp Kupa elődöntőre készültünk. A mezőny egyik legjobb csapatával, a címvédővel, a bajnokság alapszakaszának győztesével találkozunk. Erős állományú, jó szerkezetű együttesről van szó, két légiósuk is van, lehet, hogy szombaton egyikük, vasárnap pedig a másikuk játszik majd. Tiszteljük az ellenfelet, de nem ijedünk meg tőlük, egy jó meccset akarunk velük játszani. Ha a legjobb tudásunk szerint kosárlabdázunk majd, akkor meglephetjük a pécsieket, mert mint tudjuk, egy mérkőzésen bármi megtörténhet.

A Hepp Kupa programja

Szombat: Phoenix MT-Fót–Újbuda MAFC, 11. 00, Ceglédi KE–PVSK-Veolia, 14.00.

Vasárnap: A harmadik helyért, 11.00, Döntő: 14.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában