Vízilabda

2024.04.20. 20:50

A záró negyedre elfogyott a Dózsa - galériával

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság felsőházának záró fordulójában a Szolnoki Dózsa Praktiker háromgólos vereséget szenvedett a Vasas legénységétől.

Varga Csaba

SZOLNOKI DÓZSA PRAKTIKER–VASASPLAKET 9–12 (2–2, 3–2, 2–2, 2–6)

Szolnok, Vizilabda Aréna, 300 néző. V.: Kovács Cs. T., Kun Gy.

SZOLNOK:  Józsa – PETŐ A. 2, Vámosi, PÁSZTOR 2, Ágh 1, KOVÁCS G. 4, Szeghalmi. Csere:  Ionescu, Vismeg Zs., Schmölcz, Simon D., Böröczky. Edző: Hangay Zoltán.

VASAS: Lévai – RASOVICS 4, Konarik 1, Batizi 1, RANDJELOVICS 3, Dedovics, Burián 1. Csere: MIZSEI (kapus), BÁTORI 2, Bedő, Gábor L., Sélley-Rauscher, Lakatos S., Tasi. Edző: Szlobodan Nikics

Szolnoki Dózsa Praktiker, Vasasplaket, Vízilabda, sport
A játék képe alapján úgy tűnt, hogy elkaphatják a Vasast
Fotó: Mészáros János

Gól –emberelőnyből: 10/2, ill. 10/2.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Kipontozódott: Schmölcz (28. p.)

Nem a legjobb előjelekkel készült a szolnoki gárda, ugyanis a legutóbb kiállított, Jansik Dávid eltiltása miatt nem játszhatott, Teleki András pedig betegség miatt hiányzott. Mindezek ellenére jól kezdett a Dózsa, vezetett is a válogatottakkal telitűzdelt Vasassal szemben. Sőt a fordulást követően Kovács Gergő találatával már két gól volt az előnyük, 6–4. A játék képe alapján úgy tűnt, hogy elkaphatják a Vasast. Még a záró felvonás elején is Dózsa járt előrébb egy góllal. Aztán minden megváltozott a közben csereként beszálló Mizsei Márton kapus bravúrt-bravúrra halmozott elbizonytalanítva az egyre jobban fáradó szolnoki játékosokat. Ellenben a piros-kékek jól használták ki helyzeteiket, és állva hagyták vendéglátóikat. A végén az angyalföldiek örülhettek sikerüknek, amellyel a második helyen zártak, míg a Szolnoknak csupán hatodik pozíció jutott.

Így látták a szakemberek

Hangay Zoltán (Szolnok): – Azt tudom mondani, hogy három negyeden át, tartalékosan is extrán játszottunk. A záró negyedre azonban elfáradtunk, bejött a Vasas kapuscseréje, Mizsei Márton elbizonytalanította a lövőinket. Mindent megtettünk a négy közé jutásért, ami nem ezen vereségen múlott.

Szlobodan Nikics (Vasas): – Három negyeden át támadásban sokat bizonytalankodtunk. A záró játékrészben viszont jól játszottunk, fontos gólokat szereztünk, ráadásul kapusunk Mizsei Márton több bravúrt is bemutatott. Szolnokon mindig nehéz meccset nyerni, nekünk most sikerült, aminek nagyon örülünk.

További eredmények: 

FTC–Kaposvár 16–7, BVSC–Bp. Honvéd 13–13, OSC–Szeged 12–8.

A középszakasz végeredménye: 

1. FTC 42 pont, 2. Vasas 28, 3. BVSC 28, 4. OSC 22, 5. Bp. Honvéd 18, 6. Szolnoki Dózsa Praktiker 18, 7. Kaposvár 6, 8. Szeged 3 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában