Kajak-kenu

2024.05.08. 17:00

Nem szerzett kvótát a Csikós, Kőhalmi duó

Az evezős Európa-bajnokság után a kajakosok és a kenusok vették birtokba a szegedi Maty-éri pályát, ahol szerdától szombatig előbb olimpiai pótkvalifikációs versenyt, majd gyorsasági Világkupa viadalt és para-világbajnokságot rendeznek.

Varga Csaba

A Szolnoki KKK 23 éves kajakosa, Csikós Zsóka, Kőhalmi Emesével (Kovács Katalin Akadémia) párban előbb szerdán az olimpiai kvalifikációs versenyen tette vízre hajóját az 500 méteres távon. A duó számára nem úgy sikerült a délelőtti előfutam, ahogy eltervezték, ugyanis negyedik helyükkel lemaradtak az egyenes ági továbbjutásról. A középfutamot viszont megnyerték, és bejutottak a délutáni fináléba, ahol azonban nem sikerült nyerniük, a fiatal magyar páros a hatodik helyen ért célba. Azt tudni kell, hogy csak a győztes holland duó szerzett kvótát Párizsra.

Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese, Szeged, kajak-kenu
A Csikós Zsóka (elől), Kőhalmi Emese páros a hétvégi világkupán is vízre száll majd
Forrás: MKKSZ / Instagram

Csikós Zsóka a hétvégi világkupán is Kőhalmival indul majd 500 méteren. Sőt, Zsóka az ezen a távon rajtoló négyes hajónak is tagja lesz, valamint 5000 méteren is rajthoz áll majd.

A para-világbajnokságon pedig a több nagy világversenyt is megjárt tiszafüredi kajakos, Kiss Erik lesz érdekelt, aki a KL3-as hajóosztályban indul majd az éremért, valamint az olimpiai kvótáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában