Labdarúgás

2024.05.10. 07:00

Vármegye I.: újra összecsap a két élmenő

Négy napon belül másodjára találkozik egymással a múlt héten a vármegye I.-es bajnoki címet megszerző Tiszaföldvár és a dobogóért szoros versenyben lévő Törökszentmiklós. Hétköznap a vármegyei kupa elődöntőjében csaptak össze a felek, amely mérkőzés a miklósiak győzelmével, egyben fináléba kerülésével ért véget, így szombaton a bajnokság hajrájában vehetnek revansot a hazaiak.

Kiss Ádám

Sérülések tizedelik a csapatokat, de magas színvonalú meccsre lehet számítani a Tiszaföldvár–Törökszentmiklós összecsapáson.

Tiszaföldvár, Törökszentmiklós, labdarúgás, kupa, vármegye I.
A sárga mezes Tiszaföldvár revansot venne a hétközi kupavereségért a vármegye I.-ben
Fotó: Mészáros János

Szombat, 17.00

Tiszaföldvár–Törökszentmiklós

Napra pontosan fél évvel a szombati mérkőzés előtt, november 11-én találkozott egymással a két csapat, akkor a Tiszaföldvár 5–1-es vendégsikere szakította meg a Törökszentmiklós tizenkét mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát. A szerdai kupamérkőzésen azonban a Miklós tudott nyerni 4–2-re.

Kiegyenlített tehát a szezonbéli mérleg, azonban mindkét együttest sérülések tizedelnek a bajnokság hajrájában.

A hazaiaknál Lukovszki Attila porcműtétre vár, Oláh Ákos és Bódai Nándor pályára küldésével pedig nem vállalna kockázatot a vezetőedző. A miklósi keretből biztosan kimarad a szerdai kupameccsen súlyos sérülést szenvedett Buru Zoltán, de Farkas István szemöldöke és Poczai Roland bokája is ekkor sérült meg, hadba foghatóságuk bizonytalan.

A Földvár következő nagy megméretése az NB III.-ba jutásért játszott osztályozó lesz, a vendégek pedig a dobogóért folyó küzdelemben két közvetlen riválisukkal találkoznak majd az utolsó két fordulóban, valamint a Szajollal szembeni kupadöntő is a prioritások között szerepel, így minden bizonnyal ezúttal is magas színvonalú mérkőzésnek lehetnek szemtanúi a kilátogatók.
Mesterszemmel

Sonkoly Lajos, a Tiszaföldvár vezetőedzője: – A legnagyobb célunkat már teljesítettük, megnyertük a bajnokságot. Az osztályozóra szeretnénk koncentrálni, amelyen nagyon jó csapatok lehetnek az ellenfeleink, ezért örülök, hogy a bajnokság meghatározó együtteseivel mérkőzünk meg a hajrában. Szerettünk volna két fronton is eredményesek lenni, így a kupából való kiesés nagy pofon volt, azonban ez biztosan segít majd a csapaton, a motivációval nem lesz gond a hétvégén. Innen is jobbulást kívánunk a Törökszentmiklós sérült játékosának, Buru Zoltánnak! Valamint szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki beletette a munkát abba, hogy ötvenhat év után újra vármegyei bajnokságot nyerjen a Tiszaföldvár.

Gergely Mátyás, a Törökszentmiklós vezetőedzője: – Örültünk a szerdai sikernek, de biztos vagyok benne, hogy egy éles lesz a hétvégi ellenfelünk, revansot szeretnének venni. Földváron nem sokan nyernek, ennek ellenére kiélezett mérkőzésre számítok, ahol mind a két csapat odateszi majd magát. A legfontosabb feladatunk most az, hogy megfelelően regenerálódjunk, de a sérülések miatt tovább sűrűsödnek a ráncok a homlokomon. A hétközi továbbjutás után számunkra prioritás lett a vármegyei kupa is, így a következő hetekben szerda-szombat ritmusban kell majd a legjobbat kihozni magunkból.

A forduló további mérkőzései

Szombat: Kisújszállás–Mezőtúr, Jászfényszaru–Kenderes, Szajol–Kunhegyes, Tószeg–Cserkeszőlő, Tiszagyenda–Kunszentmárton, 17.00. Vasárnap: Jánoshida–Lurkó Focimánia, Rákóczifalva–Jászberény, 17.00.

A bajnokság állása

1. Tiszaföldvár 75 pont, 2. Jászberény  65, 3. Jászfényszaru  65, 4.Mezőtúr 63, 5. Törökszentmiklós 62, 6. Szajol  56, 7. Jánoshida 40, 8. Kisújszállás 38, 9. Tószeg 34, 10. Lurkó Focimánia 30, 11. Rákóczifalva 25, 12. Kenderes 22, 13. Kunszentmárton 19, 14. Cserkeszőlő 12, 15. Tiszagyenda 11, 16. Kunhegyes 10 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában