Hírek

2005.05.02. 06:38

Mélyről indult az Év Hangja

Szombat éjjel Magyarország hírességei közé berobbant egy kisvárosi fiatalember. Amikor Budapestre indult, legtitkosabb álmában sem dédelgette a nagy sikert.

Tóth András

[caption id="" align="alignleft" width="266"] Megasztár kivételes pillanatokban születik. Ez az a pillanat, amit Caramel, míg él, soha el nem felejt.
[/caption]Törökszentmiklós szélén, a cigánytelepen élt tizenhét évig Molnár Ferenc Caramel. Olyan szegény családban, hogy a Szolnok megyei településről még hamuba sült pogácsát sem tudott magával vinni a fővárosba vezető útra. Feri, ahogy még akkor hívták, a Hold utcában lakott szüleivel és öt testvérével. A helyi szakközépiskolába járt, de másodikos korában otthagyott csapot-papot. Elege lett az ínségből. Nekivágott Budapestnek, remélte, talán a fővárosban találja meg szerencséjét.

Üres zsebbel és tehetséges lélekkel érkezett. Szinte valamennyi felmenője zenélt. Rokonai közül sokan játszottak a zenekarban, muzsikáltak itthon és külföldön. Persze, hogy Feri sem volt mentes a zenétől: jó ritmusérzékkel és füllel született. Budapesten mégsem az „jött be”, amiben bízott. Segédmunkásként kereste kenyerét, dolgozott asztalosok mellett, volt üveggyári lótifuti. A gürizéstől gerincsérvet kapott, a cipekedéstől majd’ leszakadt a dereka. Mégsem keseredett el: producereknél, kiadóknál kilincselt. Elutasításon kívül mást nem kapott tőlük. „Molnár Ferenc, írjon inkább regényt” – javasolta neki egyikük. Hogy több „magas labdát” ne adjon, felvette a Caramel művésznevet.

[caption id="" align="alignright" width="300"] Horváthné Lólé Mária, Caramel édesanyja. Amióta meghalt a nagyobbik fia, egyetlen reménye volt, hogy a kisebbik vigye valamire. Most valóra vált: a sors beteljesítette.
[/caption]Amikor az első Megasztár adásait végignézte, igencsak bánta, hogy nem jelentkezett. Így aztán kapva kapott az alkalmon, ahogy meghirdették a második sorozatot. És reménykedett, hogy továbbjut. Azt viszont álmodni sem merte, hogy a csúcsig. A Megasztár legtetejére! Ezért mondogatta hát szombaton: „Nem hiszem el, ezt nem hiszem el…”

Törökszentmiklóson ma mindenki büszke a 22 éves Caramelre. Még a temetőben, az anyák napjára kilátogató idősek körében is beszédtéma a sikere. A sáros, poros Hegedűs utcában, ahol 45 éves édesanyja lakik, ugyancsak nincs olyan ember, aki ne hallotta, látta volna a szombati nagy fellépést a tévében. Leginkább azonban a cigánytelepiek és a Hold utcaiak szívét melengeti, hogy Feri–Caramel a csillagok köze jutott.

Horváthné Lólé Máriáról azt hinné az ember, hogy Caramel testvére. Pedig az édesanyja. Ott volt a döntőn. Szereti és félti a fiát, főképp, amióta nagyfia balesetben meghalt. Egy rozzant vályogházban él lányával, aki a másik szobában lakik élettársával és két gyermekével. Vezetékes víz nincs, a vidéken megállt az idő. Alaphangulat a „majd lesz valahogy” életérzés. Mária a helyi paprikafeldolgozóban dolgozik. Férj nélkül mindent maga teremt elő a megélhetéséhez. Egyetlen reménye Caramel maradt. Azt akarta, hogy vigye valamire. Hát most vitte. Magához emelte a jó sors…

Pierrot nélkül készíti önálló albumát Caramel

Új kocsi, új lakás és egy lemezszerződés. Ez Caramel jutalma. A fiú a döntőt követő sajtótájékoztatón elmondta: „Hamarosan felénekelek egy lemezt, ezen a döntős dalok lesznek hallhatók. A saját első lemezemet azonban nem Pierrot-val, a műsor zenei producerével készítem el. Nem azért, mert bajom van vele, sőt nagyon sokat köszönhetek neki, hanem azért, mert zenei érdeklődésünk eltér egymástól.” (kg)

Meganézettségű döntő

Az AGB Hungária felmért adatai szerint a teljes lakosság körében átlagosan négy órán át (20.15-től 0.17-ig) 2 004 797-en a Megasztár-döntőt nézték. Ezzel a TV2 csatorna 51,77 százalékos közönségarányt ért el.

A saját első lemezemet azonban nem Pierrot-val, a műsor zenei producerével készítem el. Nem azért, mert bajom van vele, sőt nagyon sokat köszönhetek neki, hanem azért, mert zenei érdeklődésünk eltér egymástól.” (kg) Meganézettségű döntő Az AGB Hungária felmért adatai szerint a teljes lakosság körében átlagosan négy órán át (20.15-től 0.17-ig) 2 004 797-en a Megasztár-döntőt nézték. Ezzel a TV2 csatorna 51,77 százalékos közönségarányt ért el. Megasztár kivételes pillanatokban születik. Ez az a pillanat, amit Caramel, míg él, soha el nem felejt. Horváthné Lólé Mária, Caramel édesanyja. Amióta meghalt a nagyobbik fia, egyetlen reménye volt, hogy a kisebbik vigye valamire. Most valóra vált: a sors beteljesítette. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!