Hírek

2008.03.26. 18:53

Besokaltak az SZDSZ miatt a szocialisták

Az MSZP harmadik hullám platformja a koalíciós szerződés újratárgyalását javasolja

MTI

Az MSZP harmadik hullám platformja szerint újra kell tárgyalni a koalíciós szerződést - mondta Mesterházy Attila, platform vezetője szerdán Budapesten; a politikus szerint akár kisebbségi kormányzásra is van lehetőség. Szükség van a koalíciós partnerrel való együttműködés újragondolására, ezért a platform felkéri Gyurcsány Ferenc pártelnököt, hogy az SZDSZ tisztújítása után haladéktalanul kezdeményezze a koalíciós szerződés újratárgyalását tartalmi és strukturális szempontból egyaránt - közölte újságírókkal a politikus, az MSZP elnökségének tagja, azt követően a platform a szombati pártértekezletre készülve politikai konzultációt tartott a Politikatörténeti Intézetben.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy támogatják a koalíciós együttműködést, hisznek annak jövőjében, de a jövőt beárnyékolhatja egyik vagy másik fél kompromisszumképtelensége, zsarolása, vagy felelőtlensége. Ez elvezethet oda, hogy adott körülmények között az MSZP számára lesz vállalhatatlan a koalíció - hangoztatta.

Csend övezi a koalíciós egyeztetést

Véget ért a koalíciós egyeztetés a parlamentben, de a kormánypártok képviselői egyelőre nem nyilatkoztak az ott elhangzottakról. Horn Gábor telefonon csak annyit mondott a távirati irodának, hogy folytatják a megbeszéléseket.

Az MTI értesülései szerint a megbeszélésen a szabad demokratákat Kóka János, Horn Gábor, Horváth Ágnes, Magyar Bálint és Gusztos Péter képviselte, míg a vezető szocialista politikusok közül feltehetően ott volt Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre.

Az MTI értesülései szerint a megbeszélésen a szabad demokratákat Kóka János, Horn Gábor, Horváth Ágnes, Magyar Bálint és Gusztos Péter képviselte, míg a vezető szocialista politikusok közül feltehetően ott volt Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Szekeres Imre. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!