Hírek

2008.03.04. 13:48

Növekszik a sebességhatár

Kéttucat úton növekszik a sebességhatár - a halálútként emlegetett 81-esen is

BAMA

Kilencvenről 100-ra, illetve 110-re emelte a felső sebességkorlátot 25 útszakaszon a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A főbb utak közül az 1-es, a 3-as, a 4-es és a 8-as út ezt lehetővé tevő több szakaszán emelkedik a sebességhatár a minisztérium döntésének értelmében. Az 1-esen Tata és Almásfüzitő, illetve Ács és Gönyű között emelkedik 100 kilométeres óránkénti sebességre a legmagasabb megengedett sebesség.

A 3-ason Novajidrány és Tornyosnémeti; a 4-esen a ceglédi és a ceglédberceli elkerülő szakaszon, valamint Surjány és Szapárfalu között 110-zel is lehet majd hajtani. A 7-es és a 8-as út székesfehérvári közös szakaszán, valamint a 8-as kétszer kétsávos részein szintén 110 lesz a felső sebességhatár.

Nő a megengedett maximális sebesség a 21-es, 37-es, 44-es, 67-es, valamint a 117-es, a 405-ös és a 354-es út egyes szakaszán is; ahogy - meglepő módon - az igen balesetveszélyes, a környéken már csak "halálútként" emlegetett 81-es út Bakonysárkány és Kisbér közötti szakaszán is. A megemelt sebességhatárt jelző táblákat a Magyar Közút Kht. szakemberei március közepéig helyezik ki az útszakaszokra, a megemelt sebességhatár pedig a táblák kihelyezésével egyidejűleg lép érvénybe. A minisztérium 2008-ban az országos főúthálózat egészén átfogó forgalmi felülvizsgálatot tervez elvégeztetni, amely elsősorban a sebességszabályozásra terjedne ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!