Hírek

2011.05.09. 10:03

Újra dolgoznak a fukusimai atomerőmű 1-es reaktoránál

Megnyitották a fukusimai atomerőmű egyes reaktorának épületét vasárnap, a szakemberek megkezdték a hűtőrendszer helyreállítási munkálatait.

MTI

A március 11-i földrengés és szökőár következtében súlyosan megrongálódott erőmű egyes reaktorának épületébe helyi idő szerint hétfő hajnalban 4 óra 20 perckor léptek be az üzemeltető Tokyo Electric Power (Tepco) szakemberei, miután a mérések igazolták, hogy a dupla bejárat megnyitása után sem emelkedett a levegőben a radioaktivitás. Feladatuk az volt, hogy előkészületeket tegyenek az újabb hűtőrendszerek kiépítésére, valamint azoknak a berendezéseknek beszerelésére, amelyek a reaktor belső állapotáról szolgáltatnak adatokat.


A múlt héten csütörtökön helyeztek el egy légtisztító berendezést az épületben, hogy csökkentsék a sugárzó részecskék mennyiségét. A Tepco arra számít, hogy három-hat hónapon belül sikerül 100 fokosra csökkenteni a nagy nyomás alatt lévő hűtővíz hőmérsékletét, majd leállítani a reaktort.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!