Tiszaörs

2017.07.13. 11:35

Korszerűsítik a tésztaüzemet

A tiszaörsi száraztészta az egész Jászkunságban népszerű, a 2015-ben indult üzem terméke mára a megye több pontjára is eljutott. Nem elégszenek meg a jelenlegi állapottal, további fejlődés vár az önkormányzat gesztorsága alatt életre hívott kis üzemre.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

 

A tésztaüzem munkatársa mutatja az új szárítókamrát Fotós: Ujvári László

Még 2016-ban nyert pályázatot a község önkormányzata, melyet teljes egészében a tésztaüzem fejlesztésére és marketingtevékenységre fordítanak.

– A hazai forrásból elnyert támogatásnak köszönhetően arculatfejlesztést is végrehajtunk, továbbá jelentős az eszközbeszerzés. Most érkezett meg a szárítókamra, de tésztaprésgépet is vásároltunk – kezdte Bodonné Gyöngy ­Erika. Tiszaörs polgármestere hozzátette: idén több millió forintot fordítanak a tésztagyártás korszerűsítésére.

Szemléletváltás is történik, az egészséges termékek irányába indulnak el. – A közeljövőben homoktövis-őrlemény felhasználásával készítünk majd száraztésztát, már felvásárló is van – árulta el.

Mint ismert, 2015 ­márciusa óta működik a Barázda Szo­ciális­ Szövetkezet Tiszaörsön, a tésztaüzem termékei egyre népszerűbbek a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!