Sport

2008.08.09. 20:22

Tíz emberrel nyert a Szolnok Barcikán

Szombaton mindkét másodosztályú labdarúgó csapatunk megkezdte szereplését az NB II. Keleti csoportjában. A szolnoki együttes majd hetven percig tíz emberrel játszva, 0-1-ről fordítva, Kotula László két góljával nyert 2-1-re Kazincbarcikán. A Jászberény egy pontot otthon tartott a Bőcs ellen.

SZOLJON

Kazincbarcika—Szolnoki MÁV FC 1-2 (1-1)
Kazincbarcika, 400 n., vezette: Takács János.
Kazincbarcika: Botló — Hanák, BÁNYAI, Kovács R., Sebők — Kerékgyártó (Németh T., 81.), Varga (Romhányi., 63.), ZIMÁNYI, Kerekes (Máté, 75.) — Stevica, Binder. Edző: Koleszár György.
MÁV: KOLLÁTH — URBÁN-SZABÓ, ANTAL, BALOGH, Kerényi (Bálint, 58.) — ZANA (Szabó T., 89.), HEGEDŰS, Mile, SZALAI (Nagy P., 85.) — KOTULA, Bozori. Edző: Vígh Tibor.
14. perc: Szabadrúgás után nem tudtak felszabadítani a szolnoki védők, az ide-oda pattogó labdát Stevica két lépésről préselte a vendégek kapujába, 1-0.
25. perc: Labdát veszített a Szolnok a saját térfelén, a visszafutó Mile Krisztián becsúszását a játékvezető szabálytalannak minősítette és egyből piros lapot muatatott fel a középpályásnak.
31. perc: Szép szolnoki akció futott a páylán: Szalai passza után Bozori ugratta ki Kotulát, aki ballal, tizenegy méterről, a vetődő kapus hasa alatt bombázott a kapuba, 1-1.
61. perc: Szalai "birkózott" a bal oldalon, belőtt labdáját elvétették a barcikai védők, Kotula "köszönte" a szívességet, s a kimozduló kapus mellett, tíz méterről a hosszú sarokba lőtt, 1-2.
A nyáron teljesen átalakult szolnoki legénység nemes bosszút állt borsodi vendéglátóján tavaszi vereségéért. Példás küzdőszellemről tanúbizonyságot téve hozta haza a három bajnoki pontot.
Koleszár György: - Rengeteg helyzetet kidolgozva és kihagyva vesztettünk, gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez.
Vígh Tibor: - Az osztály egyik meghatározó csapatának otthonában, 0-1-ről, tíz emberrel nyerni, nem kis dolog. Ez a küzdőszellem még sokat érhet nekünk a folytatásban.

Jászberény—Bőcs 1-1 (1-1)
Jászberény, 300 n., vezette: Hegedűs (Tóth I., Viczián).
Jászberény: SZALMA — Simon, LUKÁCSI, Nagy A. (Majzik, a szünetben), Murinai — Móczó, HEVESI-TÓTH, Rebecsák (Bárkányi, 65.), Mohácsi —Bubori (Kárpáti, 76.), Németh Gy. Edző: Földesi Károly.
Bőcs: HAMAR — Szakszon (Vass, a szünetben), Martis, Cséke, Molnár Zs. — SIRÓCZKI, Jeney, IRHÁS, Török A. (Lipták, 75.) — ZSARNAI (Ondó, 71.), Bardi. Edző: Tóth László.
20. perc: Mohácsi jobb oldali beadását Hevesi-Tóth a hosszú oldalról mesterien fejelte középre, Németh Gyula azonban három méterről, senkitől sem zavartatva a bal kapufára bólintotta.
30. perc: Siróczki nagyon becsapta Murinait a jobb oldali alapvonalnál, leheletfinoman átemelt a hosszú oldalra, ahonnan Török A. hét méterről a léc alá fejelt, 0-1.
40. perc: Bubori lefutotta Csékét a bal oldalon, az alapvonalról pontosan centerezett, Rebecsák pedig nyolc méterről a kapu közepébe lőtt, 1-1.
47. perc: Siróczki az ötös jobb oldali sarkáról Murinai szorításában a felső lécre bombázta a labdát.
84. perc: Móczó jobb oldali lecsúszott beadása majdnem megtréfálta a bőcsi kapust, aki csak óriási bravúrral tudta a léc fölé tenyerelni a labdát.
Jó iramú, helyzetekben bővelkedő mérkőzést vívott a két együttes, a látottak alapján a döntetlen igazságos.
Földesi Károly: — A kihagyott helyzetek találkozóján alakuló csapatom értékes egy pontot szerzett egy jó bőcsi gárda ellen.
Tóth László: — Idegenben mindig értékes az egy pont, így ennek is örülünk most.

 

További eredmények NB II: Cegléd-Debrecen 2-3 (2-2), Vác-Vecsés 3-3 (0-3).

NB III. Alföldi csoport: Algyő-Szolnoki Spartacus 2-2 (2-0). -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!