Kék hírek

2008.02.01. 18:27

Helikopterkatasztrófa: Interjú a honvédelmi miniszterrel

A honvédelmi miniszter is megszólalt a helikopterbaleset kapcsán Dr. Szekeres Imre szerdán este a helikopterkatasztrófa hírére azonnal a helyszínére sietett. Honlapunknak csütörtökön, Alattyánon sikerült megszólaltatni a honvédelmi minisztert.

Illés Anita

- Hogyan hatott önre a tragédia híre?
- Az aggodalom és a bizonytalanság érzése uralkodott el rajtam. A Honvédelmi Minisztériumban összeültünk a vezérkar több tábornokával és megtettük a szükséges intézkedéseket a helyszín biztosításával kapcsolatban, majd elindultunk a tragédia helyszínére. Nagyon megrázó élmény volt, amikor megláttam a katonákat és az összeroncsolódott gépet. Úgy gondolom, minden segítséget meg kell adni a sérült katonáknak, hogy minél előbb felépüljenek. Jelenleg katonai-szakmai vonalon elindult a vizsgálat. Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik segítettek, a tűzoltóknak, a rendőrségnek, a katasztrófavédelmiseknek, az orvosoknak - felelte a honvédelmi miniszter.
- Mi a véleménye a Mi-8-as helikopter üzembiztonságáról?
- A szakértők az egyik legbiztonságosabb helikopternek tartják és a nemzetközi tapasztalatok is ezt támasztják alá. Magyarországon nem fordult elő géptől függő baleset. A honvédségnél szigorú normák szerint ellenőrzik a gépeket, folyamatosan figyelik a műszaki állapotukat.

Dr. Szekeres Imre szerdán este a helikopterkatasztrófa hírére azonnal a helyszínére sietett. Honlapunknak csütörtökön, Alattyánon sikerült megszólaltatni a honvédelmi minisztert. Illés Anita -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!