Kék hírek

2017.07.04. 14:30

Kis híján halált okozott egyetlen ütésével a férfi

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek és öt év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélt az ügyben első ­fokon eljárt Szolnoki Törvényszék egy férfit.

Czakó Nóra

A fiatalember a nem jogerős ítélet szerint 2016. július 27-én délután Kenderes egyik utcájában összetalálkozott, majd összeszólalkozott az egyik távoli férfirokonával. Nem elégedett azonban meg a szópárbajjal, a vita hevében egy alkalommal a hasa bal oldalán, ököllel, közepes erővel meg is ütötte.

Az ütéstől a bántalmazott férfi hasfali zúzódást és léprepedést szenvedett, ezért a lépét műtéti úton el kellett távolítani a kórházban. Az első­fokú bíróság ítélete szerint a léprepedés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került. A bántalmazott férfi életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg, melynek hiányában – a szakvélemény szerint – a sérüléseibe belehalhatott volna.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be, így az ügy ­másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki ­Törvényszék sajtócsoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!