SZOLNOK

2017.10.04. 12:45

A bíróság szabadlábra helyezné a férfit, aki bombarobbantással fenyegetőzött

A rendőrség két nappal a bűncselekményt követően elfogta azt a szolnoki fiatalembert, aki szeptember 26-án reggel 8 óra körül a 112-es­ ­segélyhívón keresztül tett bejelentést, miszerint a Szolnoki Járásbíróságon bombát helyeztek el.

A helyszínre kiérkező rendőrök hamarjában kiürítették a törvényszék épületét, de bombát nem találtak. A büntetett előéletű gyanúsítottról kiderült, hogy a cselekmény idején a bíróságon egy másik ügyben kezdődött volna tárgyalása.

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség a Szolnoki ­Járásbíróság nyomozási bírójánál indítványt tett a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntettével gyanúsított személy előzetes letartóztatására, ám a bíróság kényszerintézkedést nem rendelt el.

A bíróság a gyanúsított szabadlábra helyezése mellett döntött.

Az ügyész a végzéssel szemben fellebbezést jelentett be. A határozat emiatt nem jogerős, de a másodfokú döntésig az elkövető szabadlábon védekezhet – tájékoztatta honlapunkat az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

M. G.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!