KARCAG/SZOLNOK

2017.10.19. 18:18

Elütötte, cserbenhagyta: súlyosbították a büntetését

Az ügyben másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék ítéletével jogerősen lezárult a 2013. szeptember 3-án este 22.00 óra körüli időben Karcag külterületén történt halálos kimenetelű közúti baleset miatt indult büntetőügy.

Az ügy 39 éves vádlottját tavaly a Karcagi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre, 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság a férfival szemben elsőfokon kiszabott büntetést túlságosan enyhének minősítette, ezért ítéletében a kiszabott börtönbüntetés tartamát 3 év 2 hónapról 4 évre, míg a közúti járművezetéstől eltiltásét 4 évről 5 évre felemelte – tájékoztatta honlapunkat a szolnoki törvényszék sajtóosztálya.

A jogerős ítélet szerint a férfi 2013. szeptember 3-án este 22.00 óra körüli időben az általa vezetett személygépkocsival Karcag lakott területén kívül a 34103 számú úton Karcag irányából a 4. számú főút felé közlekedett 70 km/óra körüli sebességgel.

Előtte, vele azonos irányban haladt egy kerékpáros mintegy 10-15 km/óra sebességgel, üzemképes első és hátsó világítással.

A férfi figyelmetlensége miatt későn észlelte a kerékpárost, és 70 km/óra körüli sebességgel nekiütközött, amitől a kerékpáros kerékpárjával együtt előbb a fás, bokros útpadkára sodródott, majd az úttest melletti árokba zuhant.

A férfi az ütközést észlelte, az autóval meg is állt, de nem szállt ki, nem győződött meg a kerékpáros állapotáról, nem nyújtott részére segítséget, fel sem ajánlotta azt, és sem a mentőszolgálatot, sem a rendőrséget nem értesítette a balesetről.

A kerékpáros a balesetet követő 10-15 percen belül a helyszínen meghalt.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!