BŰNESETEK

2017.11.29. 18:40

Egy kővel betörte egy arra sétáló nő koponyáját, hogy elrabolja táskáját – 9 év fegyházat kapott

A Szolnoki Törvényszék 2017. november 23-án helybenhagyta a Karcagi Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte azt 31 éves férfit, aki 2015. november 10-én délután 16 óra 30 perc körüli időben Kunhegyes központjában, a nyílt utcán, egy bokorból kilépve egy kővel betörte az egyik arra sétáló nő fejét és magával vitte táskáját.

A férfi nem egyedül volt: 29 éves társával már korábban elhatározták, hogy lopni fognak. Úgy tervezték, hogy a kiszemelt áldozattól az idősebb vádlott veszi majd el az értékeit, a fiatalabb pedig figyelőként segíti majd őt ebben. Arról azonban nem esett szó köztük, hogy bárkit is bántalmaznának – derült ki a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közleményéből.

Megállapodásuknak megfelelően 2015. november 10-én délután 16 óra 30 perc körüli időben a kunhegyesi utcában követni kezdték a nőt.

Az idősebb vádlott egy kerülővel megelőzte és az egyik útszéli bokorba rejtőzött, majd amikor áldozata odaért, a bokorból kilépett és egy több mint fél kg tömegű kővel fejtetőn ütötte, amivel társát is meglepte, mert nem ebben állapodtak meg.

A nő elvesztette az eszméletét. Az idősebb vádlott magához vette az áldozat táskáját, amivel társával a közeli csatornához mentek. Itt az idősebb vádlott a táskából mindössze egy telefontöltőt és egy fülhallgatót vett ki, majd a retikült a nádasba hajította.

A szerencsétlenül járt nő 8 napon túl gyógyuló koponyacsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság járt el első fokon: 2017. március 14-én meghozott ítéletében az idősebb, az erőszakos cselekményt végrehajtó vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fiatalabb társát pedig, aki az erőszakos cselekmény végrehajtásában semmilyen formában nem vett részt, csupán közös lopásban állapodott meg az idősebb vádlottal, bűnsegédként szabálysértési értékre zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségében találta bűnösnek, és 11 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a napokban, 2017. november 23-án meghozott határozatában mindkét vádlott vonatkozásában helybenhagyta az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét, ezzel az ügy jogerősen lezárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!