SZOLNOK

2018.01.08. 15:39

Bíróság elé állították a román férfit, aki megvert egy jegyellenőrt Szolnokon

A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy román állampolgárt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének vádjával.

Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be honlapunknak.

Az új esztendő első napján, 2018. január 1-jén délelőtt a szolnoki vasútállomáson az illető menetjegy nélkül szállt fel a Békéscsaba felé közlekedő vonatra.

Emiatt az egyenruhás jegyvizsgáló leszállásra szólította fel az elkövetőt, aki ugyan leszállt a kocsiról, ám amikor a forgalomirányító a szerelvény indulására engedélyt adott, a vádlott visszaugrott a vonatra.

A forgalomirányító emiatt megállíttatta a vonatot.

Ekkor a romániai férfi és a jegyvizsgáló is leszállt. Amikor szembe kerültek egymással, az elkövető ököllel megütötte a közfeladatot ellátó hivatalos jegyvizsgálót, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az ügyészség már január 3-án bíróság elé is állította az őrizetbe vett vádlottat, akinek a Szolnoki Járásbíróság megállapította bűnösségét, és 1 év 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki vele szemben.

Az ítéletet az ügyész tudomásul, a védő és a vádlott felmentés érdekében fellebbezett, az ítélet így egyelőre nem jogerős.

M. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!