SOK HÓ ESETT A MEGYÉBEN

2018.01.22. 10:29

Tizenegy riasztást kaptak a tűzoltók vasárnap

Tizenegy riasztást kapott vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ezek nagy része árokba csúszott autókról szólt.

Az első riasztás vasárnap délelőtt érkezett, Jásztelek és Alattyán között csúszott árokba egy autó, amit a jászberényi hivatásos tűzoltók vontattak ki onnan. Sérült nem volt.

Nem sokkal ez után Jászberény és Jásztelek között is hasonló baleset történt, a járműben ketten ültek, egyikük sem sérült meg. A kocsit ugyancsak a jászberényi hivatásos tűzoltók vontatták vissza az útra.

Túrkeve és Kisújszállás között szintén árokba csúszott autón segítettek a tűzoltók vasárnap délelőtt. Ide a túrkevei önkéntes tűzoltók vonultak. A jármű kereke kitört, vontatását nehezítette, hogy fás, cserjés területre csúszott.

A tűzoltók előbb a mentést akadályozó ágakat vágták le, majd kivontatták az autót. Sérülés nem történt.

Karcag és Püspökladány között a karcagi tűzoltók vontattak ki egy autót az árokból, a kocsiban ketten ültek, ők sértetlenül szálltak ki belőle. A jármű szinte beékelődött egy útmenti fa alá, innen szabadították ki a karcagi hivatásos tűzoltók.

Jászalsószentgyörgyi önkéntes tűzoltók segítettek egy Szászbereknél bajba került autón vasárnap délután. A 32-es főútról sodródott le a jármű, amit vontatókötéllel állítottak vissza az útra. Sérült nem volt.

El tudta hagyni a baleset helyszínét az a személyautó, amelyik Fegyvernek és Kunhegyes között csúszott árokba, két utassal. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók segítettek rajta, kivontatták a kocsit a járműből, az utasoknak nem lett bajuk.

Vasárnap délután Tiszafüred és Kócsújfalu között került bajba egy utánfutós kisbusz, amelyik ugyancsak lesodródott az úttestről.

Vezetője nem sérült, de az árokban lévő víz miatt nem tudta elhagyni a járművet, ezért a tiszafüredi hivatásos tűzoltók segítségére volt szükség. A sofőrt az árok fölé fektetett létra segítségével mentették ki, a járműért autómentő érkezett – közölte az esetek részleteit a megyei katasztrófavédelem.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!