Közélet

2007.03.17. 20:03

Évet értékeltek a mezőtúri tűzoltók

A mezőtúri tűzoltók a napokban tartották az elmúlt évet értékelő munkaértekezletüket.

SZOLJON

Jelen szabályozás szerint átlagosan 8 ember teljesít szolgálatot a mezőtúri tűzoltóságon, ami ha a 717 km2-es területet és az itt található 5 települést tekintjük, igen csekély. Indokolt lenne a létszámbővítés, de az csak központi fejlesztés eredményeképpen valósulhatna meg. Pillanatnyilag, a médiában beharangozott nagyszámú új tűzoltó felvétele, sajnos a mezőtúri tűzoltóságot elkerüli.

Az eseményt, a szakmai felügyeletet ellátó megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjén túl, megtisztelte jelenlétével, a tűzoltóság illetékességi területén található települések önkormányzatainak számos vezetője ill. képviselője is. Mint Liszkai Zoltán tűzoltóparancsnok elmondta, a 2006-os esztendő a káresemények számát tekintve, kismértékű csökkenést mutat, de az állomány igénybevétele összességében nagyobb volt mint 2005-ben.

A feladatok közül kiemelkedett a bel- és árvíz okozta veszélyhelyzetek kezelése és azok felszámolásában való közreműködés. Beszámolójában felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt évben számos nagy tapasztalattal rendelkező szakember vonult nyugállományba és az új kollegák beilleszkedését ill. szakmai fejlesztését igen intenzíven és körültekintéssel kell az elkövetkezendő időben végrehajtani. Kiemelkedő eseménynek nevezte az elmúlt évre visszatekintve, a Tűzoltóság megalakításának 120 éves évfordulójára szervezett rendezvény lebonyolítását és természetesen az erre történő széleskörű felkészülést.

Csomós Mátyás megyei katasztrófavédelmi igazgató meghatározó gondolatként a civil védekezés erősítését említette meg, hiszen az elmúlt év is jól példázta, hogy a tűzoltóság ereje is véges és ugyan erőn felül is képes teljesíteni, de a megnyugtató megoldás az összefogás erejében rejlik. Zárszavában megköszönte a tűzoltók elkötelezett hozzáállását a feladatokhoz és kiemelkedően jónak értékelte az elvégzett munka színvonalát. Lévai Sándor alpolgármester szintén köszönetét fejezte ki a fenntartó mezőtúri önkormányzat nevében és a település nehéz anyagi helyzete ellenére is, további támogatást ígért a tűzoltóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!