Közélet

2007.08.03. 14:16

Egy kuka, egy zsák, ez a megállapodás

SZOLJON

A minap egy hölgy telefonált be a szerkesztőségünkbe azzal a panasszal, hogy a Remondis Zrt. az ígéret ellenére sem szállította el a zsáknyi zöldhulladékát a szolnoki Holt-Tisza-parti ingatlana elöl. Mint arról írtunk, a megyeszékhely önkormányzata és a Remondis nemrégen megállapodott arról, hogy a társaság járművei a zsákokban kihelyezett lenyírt füvet díjmentesen elszállítják a kerttulajdonosok portái elöl. Szalay Ferenc polgármester akkor azt kérte a lakosoktól, hogy csak füvet tegyenek az egy-egy, legfeljebb 100 literes műanyag zsákokba, és ilyen feltételekkel helyezzék ki azokat a kukák mellé.

Deres Szabolcs, a Remondis elnök-igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy hulladékgyűjtő járműveik minden területről elszállították a kukák mellé lehelyezett zsákokat. A megállapodás értelmében hulladékgyűjtő edényenként azonban csak egy, maximum 100 literes zsákot szállítottak el. Sajnos, ahol több zsákot tett ki a tulajdonos, onnan is csupán egyetlen szemetes csomagot tudtak begyűjteni. Ennek oka, hogy korlátlan mennyiségű hulladékot a Remondis nem képes elvinni, mert ez a menetrendszerű járatait ellehetetlenítené. A zöldhulladék elszállítási akció ugyan idén több hétvégén is lesz még, azonban ez a lehetőség továbbra is csak kukánként egyetlen, maximum 100 literes fűvel megrakott zsákokra vonatkozik — tette hozzá Deres Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!