Közélet

2007.09.20. 14:36

Csatorna és út is épül pályázatból Tiszabőn

Tiszabőn olyan fejlesztések indultak, illetve kezdődnek el a közel jövőbe, melyre évtizede óta nem volt példa — állítja a település polgármestere.

SZOLJON

Farkas Barnabás elmondta a legnagyobb léptékű beruházás a csatornaépítés. A Vásárhely-terv keretében összesen 385 millió forintot nyert az önkormányzat. Ennek köszönhetően a falu teljes területét kiépülhet a csapadékvíz elvezető hálózat. Még idén elkezdődhet egy új óvoda építése is. Ehhez címzett támogatásként 250 millió forintot kapott a település. Növelni szeretnék a burkolt utak számát. Három utca már aszfaltszőnyeget kapott. Nem rég pedig 75 millió forintos útépítési pályázatot nyújtottak be, melyből további három út kaphat szilárd burkolatot.

A többségébe romák lakta településen a legnagyobb gond azonban a foglalkoztatás. Mint a polgármester elmondta: a csapadékvíz-elvezető kiépítését végző cég helybélieke nem tudott alkalmazni, mert a nem rendelkeztek megfelelő képesítéssel a csatornákat kialakító gépek kezeléséhez. Sikerrel pályázott viszont az önkormányzat közmunkaprogramra. A megyei munkaügy központ támogatásával 130 közmunkást foglalkoztatnak. Ők elsősorban közterületek szépítését végzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!