Összefoglaló

2024.05.25. 20:00

Rákóczifalvánál videózták le az idei első tornádót – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Halálos kimenetelű közúti baleset történt május 25-én, szombaton 1 óra 40 perc körül Jászberény külterületén, a 31-es számú főúton. A baleset helyszínelése miatt az érintett útszakaszt néhány órára lezárták.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Átadták Karcagon a Liget úti Sport- és Szabadidőközpontot. Az ünnepélyes eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett. Szepesi Tibor, Karcag polgármestere beszédében köszönetet mondott a kormány támogatásáért.

Pénteken jókora felhőszakadás érte el Szolnokot és térségét. Rákóczifalván is tetemes mennyiségű eső hullott rövid idő alatt, ám a kisvárosnál nemcsak esőt észleltek. Az említett területen ugyanis tornádóról is készült felvétel.

Több helyszínen zajlott a szolnoki Damjanich János Múzeum által szervezett Közösségek Hete és Régészet Napja rendezvénysorozat. Az esemény idei központi jelmondata: „Ez állati jó lesz!”, mellyel a szervezők az emberek és állatok közötti, évezredek óta fennálló mély és sokrétű kapcsolódást igyekeztek bemutatni. 

Közlekedési baleset történt Tiszaföldváron szombaton délután négy körül. Egy befordulni készülő személyautóba hajtott hátulról egy motoros a Döbrei János út, az Ókincsem Fő út és a Kurázsi Fő út csomópontjában. 

Két autó ütközött össze a 4-es főút 134-es kilométerszelvényénél, Fegyvernek és Kenderes között szombat délután. Összesen négyen utaztak a járművekben, amelyeket a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak. 

A Budapest—Cegléd—Szolnok vonalon május 25-én és 26-án a Monor—Pilis állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A szélrózsa minden irányából érkeztek a szolnoki Agórába szombaton délelőtt. A vármegye számos településről jöttek alkotók, hogy bemutassák azokat a tárgyakat, melyeket az aSzakkör program keretében készítettek.

Ezüstérmesként zárta a jászberényi Lehel HC csapata magyar jégkorongbajnokság másodosztályának számító Andersen Ligát, miután szokatlan körülmények között elvesztette az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő párharcot a Győr ellen.

A férfi kosárlabda U20-as bajnokság, a Morgen Ferdinánd emléktorna negyeddöntőjében a Ceglédi KE óriási küzdelemben egy ponttal legyőzte a Kaposvár csapatát, és ezzel bejutott az elődöntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában