Közélet

2008.01.23. 08:27

Felszámolják a Klímát, nő a munkanélküliség Mezőtúron

Az előző esztendő végén megindult a Klíma Ipari Centrum ZRt. felszámolása Mezőtúron. A Bíróság az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt.-t jelölte ki erre a feladatra.

Karsai Zita

- A Klíma annyi adóságot halmozott fel, amit már nem tudott kifizetni, ezért csődbe ment – tájékoztatta honlapunkat Molnár István felszámoló biztos. - A cég a felszámolás alatt is folytatja majd korábbi tevékenységét, tehát az érvénybe lévő szerződéseket még teljesítik. Mindemellett garanciális ügyek is folyamatban vannak, melyeket a szerződések szerint be kell fejezni - folytatta.

A cég a csődtörvényi előírásoknak megfelelően a felszámolás kezdetét követő két éven belül zárja be véglegesen kapuit.

- A felszámolási folyamat alatt senkit nem küldünk el – hangsúlyozta Molnár István.

A jelenlegi a dolgozói létszám körülbelül százhatvan. A Klíma megszűnésével viszont növekszik majd a munkanélküliség Mezőtúron. Mindemellett a cég felszámolásával a város is elesik az eddigi adók formájában fzetett bevételektől.

- A Klíma komoly iparűzési és építményadót fizetett a városnak, valamint 160 dolgozó személyi jövedelemadójának 40 százaléka került közvetlenül az önkormányzathoz - tudtuk meg Dr. Draskovits Dénestől, Mezőtúr polgármesterétől.

Karsai Zita -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!