Közélet

2008.02.08. 11:20

A turizmus zászlóshajója

Bár már december óta fogadja a vendégeket, a hivatalos megnyitóra most került sor a tiszafüredi Tisza Balneum Thermal Hotelben.

SZOLJON

A festői környezetben felépült szállodakomplexum a Tisza-tó fővárosának büszkesége, az első négycsillagos hotel a térségben — mondta Pintér Erika füredi polgármester, nem titkolva azt sem, hogy az összesen 1,8 milliárd forintos, európai és hazai pályázati támogatással megvalósult beruházás révén jelentős adóbevételre is számíthat a város. Varga Mihály, a térség országgyűlési képviselője egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a Balneum megépülte egyben munkahelyeket is teremtett az amúgy munkanélküliségtől sújtott vidéken, továbbá, hogy a magas minőségű szolgáltatások révén tovább erősödhet Tiszafüred és környéke idegenforgalmi szerepe.

A háromszintes főépületben és a 9 különálló kétszintes házban összesen 224 vendég kaphat szállást. A szálloda wellness - és konferencia központként is szolgál, s az igazgató, Budea Ildikó örömmel tájékoztatott arról, hogy nem csupán a szállóvendégek, hanem a helyi lakosok között is egyre népszerűbbek egészségmegőrző szolgáltatásaik. A vendégeket teniszpálya, csónakkikötő, napozó és horgászstég, gőzfürdő, szauna, fitness terem és úszómedence várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!