Közélet

2008.05.21. 14:25

A szezon után kezdenék el a strandfejlesztést

Az áprilisi hónapban lakossági kezdeményezésre Csoma Mihály egy beadványt nyújtott át a városvezetésnek a mezőtúri fedett uszoda lebontása ellen.

KZ

Az uszoda sorsa a strandberuházás miatt vált kérdésessé, a befektető cég ugyanis egy wellness üdülőcentrumot szeretne létrehozni Mezőtúron, szállodával, élményfürdővel és számos szolgáltatással. A képviselő-testület álláspontja szerint a strand felújítására óriási szükség lenne, ugyanis a létesítmény jelenlegi állapotában 20 millió forint veszteséget termel évente, melyet az önkormányzat tovább nem tud finanszírozni.

- A bemutatott tanulmányterven túl már rendelkezünk a teljes építési dokumentációval, az üzleti tervvel és az Országos Tervtanács pozitív irányú döntésével is - mondta honlapunknak Dr. Draskovits Dénes polgármester. Az építkezés megkezdése előtt feltétlenül át kell alakítani a nagymedencét, téliesíteni kell, hogy az építkezés során kiszolgálhassa az úszók, úszásoktatásban résztvevők igényeit - hangsúlyozta.

Az építkezés az építési engedélyek és bankgaranciák megszerzését követően kezdődhet el. A tervek szerint a kivitelezésre legkorábban a nyári szezont követően, szeptemberben kerülhet sor.

KZ -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!