Közélet

2008.07.07. 15:55

Falunap tizedszer Jászladányban

Tizedik alkalommal szervezte meg Jászladány nagyközsége falunapi rendezvénysorát. A Sarlós Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódó helyi búcsú időpontját választották 1999-ben az első hasonló eseménysor megtartásához.

BCS

Azóta a település közösségének valósi ünnepévé vált az eseménysor, amikor is leginkább a helyi értékek bemutatására törekednek. Szokássá vált az is, hogy a rendezvény ad keretet a nagyközség legnagyobb kitüntetése a Díszpolgári cím átadására. Most először történt az meg, hogy olyan embernek — dr. Kolláth György ügyvédnek — adományozták az elismerést, aki se nem Jászladányi születésű, de nem is él a településen. Az elismeréssel a község képviseletében végzett munkát, Jászladány fejlődésének elősegítését ismerte el az önkormányzat.

A díszünnepségen felszólalók, köztük a település polgármestere Dankó István, országgyűlési képviselőként Járvás István, a megyei közgyűlés alelnöke Kiss János illetve a minap Jászkapitánnyá avatott Percz László is az elmúlt évtizedben fejlődését, illetve a jövő lehetőségeit emelték ki. Az ünnepségen helyi, illetve a környező településekről érkező csoportok mutatták be produkcióikat a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!