Közélet

2009.02.18. 16:23

Fagyoskodó utasok a szolnoki vasútállomáson?

Több olvasónk jelezte a szerkesztőségünknek, hogy a vasútállomáson nem tudnak bemenni a fűtött váróterembe, mert azt rendszeresen zárva találják. Az egyik utas amikor rákérdezett, hogy miért van zárva az ajtó, azt a választ kapta, hogy a helyiséget éppen fertőtlenítik. Azonban napokkal az eset után sem lehetett bejutni a fűtött váróba.

ECS

Az ügy kapcsán megkérdeztük a MÁV sajtóügyeletesét, miért nem tudják használni az állomás várótermét az utazóközönség?

- A szóban forgó váróterem minden nap 20.00 – 05.00-ig, éjszakai, vonatmentes időben zárva tart, egyébként napközben az utazóközönség rendelkezésére áll. A csomóponti főnök tájékoztatása szerint néhány esetben előfordult, hogy egy-két napig napközben is zárva tartották a várótermet, amikor nagytakarítást, ill. fertőtlenítést végeztek. A fertőtlenítést egyes személyek nem megfelelő viselkedése miatt kellett elvégezni. Ez szükséges volt. A rendkívüli hideg időjárás miatt, több alkalommal – éjszakai is – folyamatosan nyitva tartották a várótermet – mondta Kavalecz Imre a MÁV sajtófőnöke
 
Sajnálatos módon a hideg időjárás esetén több állomás-épületünknél is gondot okoz a hajléktalanok jelenléte, amelyet utazóközönségünk mellett az önkormányzatok, ill. a polgármesteri hivatalok rendszeresen nehezményeznek. Minden esetben megpróbáljuk – mindenki számára – a legkedvezőbb megoldást megtalálni a probléma kezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!