Közélet

2009.03.01. 11:39

Helytörténeti kötet kiadását támogatják

Tizenharmadik alkalommal tartották meg a Jászapátiak Baráti Egyesületének bálját szombaton a helyi művelődési házban.

Kurunczi Viktória

A vendégek nem ijedtek meg a szerencsétlen számtól, az elmúlt évekhez hasonlóan, most is több mint kétszázan vettek részt a mulatságon. Az est a velencei karnevált idézte, amihez a helyi gimnazisták is hozzájárultak kézzel készített kis ajándék maszkjaikkal.

— Mikor összeült az elnökség már tudtuk, hogy a fellépő Márió lesz, akinek rémlett egyik lemeze, a „Velencei nyár”. Innen jött a mediterrán hangulatú est ötlete — mondta Szabóné Nagy Enikő, az egyesület alelnöke. Az egyesület elnöke, Lóczi Miklós, egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni a bálon.

Szabó Lajos polgármester köszöntötte a vendégeket, majd a nyitótáncot a Prima díjra jelölt Hétszínvirág táncegyüttes ropta. Márió zenéjére szinte már minden vendég táncra perdült, a tombola után pedig  a hastáncosok forrósították fel a hangulatot. A bálból befolyt összeget az Élet a Tanyán; egy eltűnt világ emlékei című könyv kiadására szánják a szervezők. — A Vándorffy János Honismereti Szakkör tagjainak gyűjtő munkáiból a kiadvány közel százhatvan dolgozatot tartalmaz  — mondta Szabóné Nagy Enikő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!