Vízilabda

2024.05.03. 12:00

Sima hazai győzelem után idegenben zárná le a párharcot a Szolnoki Dózsa

Az OB I. 5-8. helyért folyó helyosztók második meccsén pénteken lezárhatja a Kaposvár elleni párharcot a Szolnoki Dózsa, azonban nem szabad a múlt heti, 14–6-ra megnyert meccsből kiindulni.

Kiss Ádám

– Negyedjére találkozunk a Kaposvárral tétmeccsen a szezonban, sok új már nincs a nap alatt – nyilatkozta lapunknak Hangay Zoltán, a Szolnoki Dózsa vezetőedzője. – Minden azon múlik majd, hogy át tudjuk-e menteni az első meccsről a dominanciánkat, az energiánkat. Nem szabad az előző a találkozóból kiindulni, nem várhatjuk, hogy ezúttal is sima mérkőzés lesz. Látszott a Kaposváron, hogy megviselte őket a nagyarányú vereség, nyerni akarnak majd otthon, hogy vissza tudjanak jönni Szolnokra a harmadik meccsre, de ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk.

Szolnoki Dózsa, Hangay Zoltán, vízilabda
Hangay Zoltán (balra) kezében van a Szolnoki Dózsa Kaposvár elleni újabb győzelmének kulcsa
Fotó: Mészáros János

A két együttes három-három pontot hozott magával a rájátszásba a korábbi, egymás elleni meccsekről, a Szolnok a múlt heti győzelmével hatra növelte egységei számát. A párharc az egyik fél hetedik megszerzett pontjáig tart, így a gárda pénteken lezárhatja a párharcot a 19 órakor kezdődő összecsapáson. Hazai győzelem esetében azonban május 8-án, szerdán a Tiszaligetben rendezik a döntő mérkőzést. 

A Szolnok a középszakaszt három vereséggel zárta, így nem jutott be a final fourba, legjobb esetben az ötödik helyet szerezheti meg a csapat.

– Papíron három nálunk erősebb csapattól kaptunk ki az utolsó három fordulóban, persze lelkileg jót tett volna, ha valamelyik meccset behúzzuk, akkor talán a rájátszás is másképp alakul – beszélt a középszakaszról a vezetőedző.

A Dózsát sem eltiltás, sem pedig sérülés nem hátráltatja majd a kaposvári találkozón, amelynek magabiztosan vághatnak neki, hogy eldöntsék a párharc sorsát.

–  Kaposváron mindig nehéz játszani, hosszú utazás előzi majd meg az összecsapást, de a lényeg, hogy a fiúk kiadják magukból a maximumot. A Vasas elleni mérkőzés óta jó a játékunk képe, és ezúttal is a védekezés lesz a kulcs. Amennyiben hat-hét gólon tudjuk tartani az ellenfelet, akkor nem kell tíz felett lőni, hogy nyerjünk – mondta Hangay. 

Továbbjutás esetén a Budapest Honvéddal küzd meg az ötödik helyért a Szolnok, a fővárosiak a Szegedet legyőzve jutottak tovább.

A final four párharcainak első körét május 8-án és 9-én rendezik, a Vasas a BVSC-vel, az FTC pedig az OSC-vel csap majd össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában