Közélet

2009.03.10. 08:54

Karcagi rövid hírek

Rövid hírek Karcagról és környékéről.

DE

A nőket köszöntik a nótás fiúk

A karcagi Déryné Művelődési és Ifjúsági Központban március 22-én 15 órától a karcagi nótás fiúk: Bartha András, Olajos János, Karcagi Nagy Zoltán, Kolostyák Gyula, Monzinger Ferenc és Ferenczi Béla magyar nóta énekesek adnak nőköszöntő műsort. A vidám műsort kíséri az Új Generáció Cigányzenekar, valamint zongorán Barkóczi Zoltán.

Nemzetközi sakkverseny lesz a Berekben

A berekfürdői Bod László Művelődési Házban március 12-től 15-ig a sakké lesz a főszerep. A nemzetközi versenyre most is több országból érkeznek a településre a jeles fiatal és idősebb sakkozók, hogy vasárnapra eldöntsék idén ki lesz a bereki sakkverseny legjobbja.

A foglalkoztatásról és a vállalkozási övezetről

A Kunmadaras és Térsége Vállalkozási Övezet Foglalkoztatási Partnerségének Irányító Csoportja szervezésében március 12-én 9.00 órától  foglalkoztatási fórum lesz Karcagon, a DE AMTC Karcagi Kutató Intézetében. A megnyitó után szó lesz a Kunmadaras Kht. Irányító Csoport munkájáról, a vállalkozási övezetekről, a foglalkoztatási paktumokról, valamint a munkaügyi központ részéről a csoportos létszámleépítésről, a válságkezelésről, jogszabályi változásokról.

Versmondókat várnak a Berekbe

A Bod László Művelődési Ház és a bereki önkormányzat április 24-25-én ismét megrendezi a Nagykun vers- és prózamondó versenyt, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Nagykunság irodalmát. A versenyzőknek egy kötelező művet kell elmondani a Nagykunsággal kapcsolatos irodalomból és egy szabadon választottat a magyar irodalomból. A versenyt felső tagozatos általános iskolai, középiskolai tanulók és felnőtt versmondók részére hirdették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!