Közélet

2009.03.27. 12:07

Már a Parlamentben van a lehetséges miniszterelnök-jelölt

Takács Jánosnak, a jászberényi székhelyű Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatójának a neve is felmerült lehetséges miniszterelnök-jelöltként. A cégvezető egyébként már jelenleg is a Parlamentben tartózkodik. Eredetileg egy díjátadó ünnepségre ment, ám azon információink szerint nem vett részt, s az elmúlt órákban az épületben tárgyalt. A CIKKET FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!!

atv.hu / MTI/ Banka Csaba

Lesz kormányfőjelölt - mondták egybehangzóan az MSZP országos elnökségi ülésére érkező szocialista politikusok újságíróknak pénteken a Parlamentben.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese, Veres János elnökségi tag, Lamperth Mónika elnökhelyettes és Hiller István elnökségi tag is azt mondta, hogy lesz jelölt.

Szekeres Imre annyit mondott még, hogy az MSZP elnöksége több alkalmas jelölt közül választ, és természetesen folytatják az egyeztetéseket az SZDSZ-szel is. Lamperth Mónika közölte, bízik benne, hogy most már nemcsak személyről, hanem programról is tudnak beszélni.

Az MTI információi szerint az országos elnökség reggel fél kilenckor ült volna össze, de háromnegyed nyolckor az elnökségi tagok sms-ben értesültek arról, hogy 11 órakor lesz az ülés.

Az atv.hu parlamenti értesülései szerint most Takács Jánost emlegetik miniszterelnök jelöltként. Takács az Electrolux Közép-Kelet Európai Holding vezérigazgatója, emellett tavaly júniusban választották meg a Menedzserek Országos Szövetsége elnökének.

A Hírszerző információi szerint 2006-ban Gyurcsány Ferenc már felkérte Takácsot, hogy legyen miniszter, de akkor személyes okok miatt nem vállalta, hogy csatlakozzon a kormányhoz.

Az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatóját, Takács Jánost a szoljon.hu-nak eddig még nem sikerült utolérnie, hogy a felmerült hírekkel kapcsolatban megkérdezze. A cégvezető jelenleg a Parlamentben tartózkodik egy díjátadó ünnepségen - tudtuk meg Fekete Zsanettól a jászberényi székhelyű cég kommunikációs vezetőjétől. Egyelőre a kommunikációs vezető sem tudta kommentálni az elmúlt percekben felvetődött hírt.

Információnk szerint valóban az Innovációs Díj átadójára kapott meghívást eredetileg ma a Parlamentbe Takács János, ugyanakkor az ünnepségen nem vett részt. A hallható hírek szerint az Országház épületében van a cégvezető és az elmúlt órákban tárgyalt. Hogy pontosan kivel, arról még nincs információnk.

SZDSZ: nem

A NOL értesülése szerint az SZDSZ ügyvivői testülete elutasította Takács János jelölését. A péntek kora délután tartott ülésen nyolcan Bokros mellett szavaztak és csak hárman támogatták Takácsot.

Már az első hírek arról szóltak, hogy megosztja az SZDSZ vezetőségét Takács János jelölése. Forrásaink szerint Takács Jánost - bár szimpatizálnak vele - nem tartja alkalmasnak a válság kezelésére az ügyvivők többsége.

Az ügyvivők nem is igazán ismerik, ezért is tartják többen aggályosnak az Electrolux-vezér jelölését a miniszterelnöki tisztségre. Egyik forrásunk úgy fogalmazott: "ennek a komédiának még ma véget kell vetni”. Magyarán: ha Takácsot nem szavazzák meg és nincs más lehetőség, akkor jöhet az előre hozott parlamenti választás. Hacsak nem Bokros Lajos, akinek az esetleges kormányfősége felvetődött a szabad demokratáknál. (nol.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!